AIFW Blue Blood; gelikte show, matige collectie

Blue Blood opende zojuist het officiële programma van de AIFW in de Westergasfabriek ( Yeeaah! Thuiswedstrijd voor mij!!) in Amsterdam. De show zag er erg gelikt uit, maar daar was dan ook alles mee gezegd.

 

 

 

Over de shows van Blue Blood heb ik altijd zo mijn twijfels. Ik vind de kleding weinig vernieuwend (What you expected, is what you get), vaak een tikkeltje saai en daarom ook veel te duur ( 250 euro voor een simpele jeans…).  Maar goed, de shows van Blue Blood zijn altijd wel oké vanwege de vele BN-ers ( lekker aapjes kijken) en de sfeer (iedereen wil er bij zijn). Al viel de drukte vanavond nog wel mee.

Maar goed terug naar de show. Blue Blood is altijd een kei in het afstylen van de outfits en dat maakt hun shows goed. Ruige laarzen, kekke pumps, funky make-up en wild getoupeerde haren. Een simpele jeans of basic vestje ziet er met een goede styling binnen no-time een stuk aantrekkelijker uit. En ook de rockband die boven op een ijzeren stellage live stond te spelen zorgde voor de juiste sfeer. Maar denk dit en de styling even weg en er blijft helaas niet veel over. Zeker over de vrouwencollectie was ik niet zo te spreken. Totaal geen vernieuwende jeansmodellen ( nog steeds rechte pijpen en dat voor een jeansspecialist als Blue Blood), saaie truien in marineblauw en -rood en zo her een der een wollen beige kabeltrui die gecombineerd werd met dikke wanten. En natuurlijk zagen we ook een paar knalkleuren op de catwalk als blauw, roze en geel. (heb ik dit afgelopen seizoen ook al niet gezien!?) Owhja, de gebreide leggings met kabelmotief vond ik wel leuk!!!

De mannencollectie was beter. Lekker ruig met baggy jeans, mooie wassingen, stoere motorlaarzen, dikke wollen truien met een grappige kreeftenprint en zo hier en daar een kleurtje. Toch had ik meer van Blue Blood verwacht. Maar dat gevoel heb ik eigenlijk keer op keer weer. Blue Blood is duidelijk niet zo ‘mijn' merk.

Na afloop zong Pete Philly nog een liedje ( dat was wel weer leuk) en was er Glamour friet met champagne. En zo eindigde alweer dag één van de officiële AIFW. Morgen zit ik een dagje in Parijs voor Fashion.blog.nl dus vrijdag meer AIFW nieuws. Met o.a. een verslag uit Parijs en natuurlijk de ELLE style awards.

 

 

Lees ook:AIFW: Megadrukte bij Blue Blood show
Lees ook:AIFW Blue Blood: waar zijn de flairpijpen?
Lees ook:WieWatWaar: Dood @ Fashion Week
Lees ook:Textilia’s gasthoofdredacteur James Veenhoff ziet Maxima graag op AIFW
Lees ook:Zomertrends volgens de Amsterdam International Fashion Week

1 Reacties // Reageer

One thought on “AIFW Blue Blood; gelikte show, matige collectie

  1. piet

    best wel slecht geschreven… jammer

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>