Zomertrends volgens de Amsterdam International Fashion Week

Nu tijdens de Amsterdam International Fashion Week de zomercollecties voor 2010 voorbij zijn gekomen, doet zich de vraag voor: welke trends staan ons volgend jaar te wachten? Kunnen de baggy jeans, shorts en tunieken de zak van Max al in? Fashion.blog.nl kijkt terug op de AIFW 2009 en behoed je voor al te drastische opruimacties.

De short die deze zomer zo populair is geworden – in ultrakorte, strakke jeansvariant of comfortabel, wijdvallend model – is geen eendagsvlieg. Als we afgaan op de catwalkshows die tijdens de zomereditie van de AIFW 2009 plaatsvonden, kunnen we volgend jaar opnieuw met korte broekjes de straat op. Uiteenlopende ontwerpers, van Claes Iversen en Supertrash tot Replay en Blue Blood, namen shorts in hun nieuwe collecties op.

Naast korte broeken blijken vooral jurken immens populair. De japonnen zijn ofwel ultrakort, ofwel sierlijk lang. De stoffen variëren van jeans (Replay) tot luxe materialen (bij Badgley Mischka, Made en vele anderen) en qua halslijnen komen halters, strapless én boothalzen voor.

Naast het onvermijdelijke marinethema (waaraan zich deze keer onder andere Monique Collignon en Blue Blood schuldig maakten) zijn ook de kleuren grijs en wit onlosmakelijk met de nieuwe zomermode verbonden. Het ingetogen kleurenpallet wordt doorbroken door enkele uitschieters groen (Made), blauw (Claes Iversen), paars (Supertrash) en geel (Ilja Visser).

Verder kunnen de destroyed jeans, witte skinny, t-shirts met graffitiprint, jumpsuits en oversized handtassen voorlopig ook in je garderobekast blijven. Maar het lijkt er wel op dat de hoogtijdagen van de tuniek binnenkort voorbij zijn. Het retro kledingstuk was in ieder geval maar mondjesmaat aanwezig op de catwalks van de AIFW.

Op de foto: Outfit uit de collectie die Ilja Visser op 22 juli 2009 tijdens de AIFW showde

Lees ook:Het wordt nu aftellen tot de Amsterdam International Fashion Week voor 2010
Lees ook:AIFW After-Party: de trends voor winter 09/10
Lees ook:Alle zomerse jeanstrends bij Replay catwalkshow
Lees ook:Ovatie voor Claes Iversen bij AIFW
Lees ook:Draagbare Supertrash bij AIFW

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zomertrends volgens de Amsterdam International Fashion Week

  1. Mirjam de Wit

    marinethema; blegh!
    geel: eindelijk!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>