AIFW After-Party: de trends voor winter 09/10

 

Wat hebben wij tijdens de fashion week vaak tegen elkaar geroepen: ‘Alweer’? Nog niet eerder waren de Nederlandse ontwerpers het zo met elkaar eens wat betreft de nieuwe trends. We zagen blote borsten, licht futuristische vormen, plooi- en pofwerk, nudetinten, zwarte glimmers en de jumpsuit.

Nude & Glimmers bij Claes Iversen

De must-have broeken!

De harembroek, jodphur of hoe je het beestje ook wilt noemen zagen we overal. Licht geplooid rond de heupen, laag kruis en taps toelopende pijpen. Het handelsmerk van Ilja Visser spotten we dit jaar ook bij Claes Iversen, Mada van Gaans, Blue Blood, Conny Groenewegen, de FIA show en END.

Nog zoiets; de jumpsuit. Ook een favoriet van de Nederlandse ontwerpers. De ene ontwierp een broekpak met veel volume, terwijl de andere voor een strak exemplaar koos met eventueel een elastieken band in de taille. Gezien bij o.a. Avelon by Blue Blood, End, Ilja Visser, Antoine Peters, Iris van Herpen en Mada van Gaans.

Naakt


Zowel letterlijk als figuurlijk met veel nudetinten én doorschijn stoffen. Door ons liefkozend ook wel de tietenparade genoemd. Wat een borsten zagen we deze week! En niet alleen per ongeluk omdat de pasvorm belabberd was zoals bij een FIA ontwerper. De toon werd tijdens de openingsavond al direct gezet door Bibi van der Velden en  Blue Blood, END, Claes Iversen, Mada van Gaans en FIA deden gezellig met haar mee.

Glimmers


Met kristallen, pailletten, studs en stenen beplakte tops en jurken. Veelal in de kleur zwart. Een feestelijke trend waar ik erg blij van wordt. Ik ben gek op pailletten en zoals Claes Iversen glimmende stenen wist te combineren met de ruwheid van touw…wow! Naast Claes deden ook Ilja Visser, Mada van Gaans, Addy van den Krommenacker en Blue Blood ‘iets’ met zwarte glimmers.

 Licht futuristisch versus jaren ’80 silhouetten


Naast veel basics en toegankelijke silhouetten, speelden de Nederlandse ontwerpers ook veel met vormen. Afgekeken bij grote voorbeelden als Martin Margiela, Balenciaga en Balmain? We zagen brede jaren ’80 schouderpartijen, uitstekende heupen en volumineuze bovenlijfjes met veel plooiwerk en pofmouwen. Wie er mee deden aan deze trend? Claes Iversen, Iris van Herpen, Mattijs, Daryl van Wouw, END en Antoine Peters.

Lees ook:Zomertrends volgens de Amsterdam International Fashion Week
Lees ook:Het wordt nu aftellen tot de Amsterdam International Fashion Week voor 2010
Lees ook:AIFW: Megadrukte bij Blue Blood show
Lees ook:Programma 10e Amsterdam International Fashion Week bekend
Lees ook:AIFW: Mada van Gaans mooi maar ook voorzichtig

1 Reacties // Reageer

One thought on “AIFW After-Party: de trends voor winter 09/10

  1. johanna

    Heerlijk deze mode!
    Nudetinten erg mooi en de wijdere broeken bovenaan geplooid en smal toelopend, lekker draagbaar en charmant met pumps.
    Eindelijk weer de jumpsuit , mooi in ‘t zwart met ritsen van Avelon, kan niet wachten er een te kopen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>