Zo draag je deze zomer espadrilles

Of je het nou leuk vindt of niet: de espadrille is inmiddels een klassieker in het zomerse modebeeld. Het canvas schoentje is natuurlijk altijd een goede keuze als de mussen van het dak vallen en we zo weinig mogelijk aan onze voeten willen hebben. Maar de espadrille is ook fashionable, legt schoenenkenner Cynthia Nieuwendijk uit.

De modische variant van de espadrille heeft een sleehak en geeft je daardoor extra lengte en doet je benen slanker lijken. De espadrille is goed te combineren met shorts, met een tuniek met riem om de heup en natuurlijk ook met jeans en alle soorten jurkjes en rokjes.

Van oorsprong komt de espadrille uit de Pyreneeën en is het model te herkennen aan de canvas bovenkant en – vooral – aan de flexibele zool gemaakt van jute touw. De Franse naam is een afgeleide van het Catalaanse woord espardenya, dat weer is afgeleid van het woord esparto, een Mediterrane grassoort die gebruikt wordt om touw van te maken. In Catalonië worden espadrilles al sinds de veertiende eeuw gemaakt: de bovenkant van canvas is uit één stuk gemaakt en wordt aan de zool vastgemaakt, waarna de schoen met veters rond de enkels wordt gestrikt.

Deze zomer zijn er allerlei variaties op de traditionele espadrilles te vinden: zo zijn er espadrilles met een t-bar, met gladiatorenbandjes en in sandaaluitvoering. Tegenwoordig kan je zowel bij designers als op de markt een mooie espadrille scoren. En hoeveel geld je er ook aan uit geeft, de schoenen zijn ideaal om naar het strand te dragen.

Op de foto: Modieuze espadrilles van Espadrilles Etc (tekst Cynthia Nieuwendijk)

Lees ook:De nieuwe espadrille is verrassend hip
Lees ook:Paars is dé winterkleur voor een fashion statement
Lees ook:Harem Time
Lees ook:The Chino is back!
Lees ook:De Jazz schoen is deze lente hartstikke hip!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>