De terugkeer van de eighties

U heeft het ongetwijfeld al veelvuldig op de catwalks, en nu in de winkels, gesignaleerd: de eighties look is weer terug. Heel eng, ik ben de eerste die dat toegeeft. Ook ik kan me nog goed de permanentjes, de strakke kleding van synthetische stoffen en de powersuits herinneren. Bovendien is ook nog eens die -toen hippe stof- jersey, weer in. Gelukkig meldt de Telegraph dat jersey nu wordt gebruikt voor supervrouwelijke jurkjes.

Phhhhht. Dat is een opluchting. Ik zou er zelf niet aan moeten denken om in de typische jaren tachtig stijl rond te lopen (denk leggings en al die dingen die ik eerder opschreef) Nee, deze jurkjes zijn draagbaar, eenvoudig en elegant. Dat schreeuwt natuurlijk ook om eenvoudige accessoires. Platte schoentjes (sandalen kunnen nu ook weer) en kralenkettingen doen het er goed bij.

Ja, zo wil ik ook wel de look van de jaren tachtig overnemen.

Nog op zoek naar een leuk jurkje? Het exemplaar op bovenstaande foto van French Connection. En dat merk is gewoon in Nederland verkrijgbaar.

(foto: alex lowe)

Lees ook:AIFW: Romantische bouquetreeks mode bij END
Lees ook:Harem Time
Lees ook:Jade Jagger lanceert Queens of Teens in Nederland
Lees ook:Doe de disco
Lees ook:Nieuwe trend: de harembroek voor mannen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “De terugkeer van de eighties

  1. Renaat

    Leuk jurkje! Ik ben ook geen hele grote voorstander van de eighties(uitzonderingen daargelaten) maar meestal wil een comeback wel zeggen dat een en ander verbeterd is.
    Overigens schrok ik gisteren nogal van de broek die D. Beekman aan had bij Passion for Fassion. Als de eighties op die manier terugkomen pas ik!

      /   Reply  / 
  2. elle

    Weet iemand waar french connection in amsterdam wordt verkocht??

      /   Reply  / 
  3. Melissa

    Onder andere bij Sissy Boy, ook een klein beetje bij Exota (hartenstraat, 9 straatjes)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>