The Rules van een little white dress

De little white dress. Ik heb zo onderhand mijn hele omgeving en jullie lezers al ingepeperd dat we deze zomer niet zonder kunnen. Maar de kleur wit baart veel mensen nogal zorgen. En terecht, vindt de Britse toonaangevende modejournaliste Hilary Alexander in The Daily Telegraph. Zij geeft een aantal tips die je in acht moet houden.

Hou je alvast een ding voor: het dragen van een witte jurk is vergelijkbaar met het dragen van hoge hakken; het vraagt veel van je, maar dan heb je ook wat.

Dus hier gaan we…

Vermijd kinderen met vieze, plakkende handjes. Zoals iedereen weet kunnen die etterbakjes in luttele seconden je hele witte jurk verpesten. Hetzelfde geldt voor rode wijn. Drink het zelf niet, en ga vooral ver weg staan van personen die het zonodig wel moeten drinken. Een misstap, een enthousiast gebaar teveel en jouw jurk zit eronder. Volgens Hilary moet je je ook verre houden van spaghetti bolegnese, kipcurry, of eigenlijk alles dat eet- en drinkbaar is en een kleurtje heeft.

Verder moet je erop voorbereiden dat je een stomerij vaak van binnen gaat zien of je moet er zin hebben om telkens je jurkje met de hand te wassen.

He, ik zei toch dat het niet makkelijk was?

Maar als je dat eenmaal onder de knie hebt, is het dragen van een lwd een piece of cake. Dat spreekt voor zich. En wie nog een beetje inspiratie wil. Kijk maar de twee jurkjes die Hilary heeft geselecteerd en ook in Nederland te koop zijn. De LWD op de bovenste foto is van Miss Sixty. De ander is van Day, Birger et Mikkelsen (o.a. verkrijgbaar in de Bijenkorf)

Good luck ladies!

Lees ook:Zet Haute Couture de trend?
Lees ook:Rachel Weisz is het nieuwste gezicht van Burberry
Lees ook:Hilary fashion
Lees ook:Met je maatpak onder de douche
Lees ook:Naakte Hilary Swank

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>