Sneakerfreaks

Modemeisjes doen alles voor een paar Manolo Blahniks of Jimmy Choo’s, maar fans van sneakers, gympen, zijn geen haar beter: Echte sneakerfreaks liggen desnoods drie dagen voor een winkel om een exclusief paar Air Force 1 (zie foto) of AirMax95 te bemachtigen. Vandaag las ik in De Telegraaf een paginagroot artikel over sneakerfreaks- en verzamelaars, en dat zijn er veel. Heel veel. Ik werd er bijna bang van.

Recon, een winkel in New York, lanceerde onlangs de Air Max95 en de Airforce1. Speciale gympen die graffittikunstenaar Stash voor sportmerk Nike ontwiep. 250 dollar moesten de fans ervoor neertellen, en dat deden ze zonder probleem. Enig gemor ontstond toen bleek dat iedereen maar een paar mocht meenemen. Da’s balen als je natuurlijk drie dagen voor zijn winkel hebt gewacht. Helemaal balen was het voor een aantal freaks dat ze onmiddelijk na aanschaf om de hoek werden beroofd van hun sneakers.

Ik heb met open mond gelezen dat zoveel mensen helemaal gek zijn van retrogympen. Tuurlijk ken ik Run DMC en al die andere rappers die de schoenen zo hip hebben gemaakt. Maar he, ik droeg ze in 1991, en nadien was ik er klaar mee. Op een paar Dirk Bikkemberg kicks na dan. Ik kan me amper voorstellen dat ik voor een paar originele AirMax-gympen honderden dollars neertel. Ik vind ze spuuglelijk.

Maar misschien is dit vloeken in de kerk.

Wie wel een sneakerlover is, gaat natuurlijk helemaal los in sneakerparadijs Patta op de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam.

Maae geef mij maar een paar Manolo’s…

(bron: De Telegraaf. Foto: www.hoopsvibe.com)

Lees ook:Kenzo ontwerpt schoenencollectie voor Vans
Lees ook:Country en Western mag weer
Lees ook:Sneakers zijn hot!
Lees ook:Maison de Bonneterie verkoopt nu ook Converse Red gympen
Lees ook:Pimp je fiets!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sneakerfreaks

  1. Jesse

    sneakers zijn lauw!

      /   Reply  / 
  2. Herman

    een echte sneakershop in a’dam? Dat wist iknog niet, maandag maar eens een kijkje nemen :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>