Duurzame droomcollectie: de FW2016 mode van het Nederlandse STINA WOODS

stinaStina Woods is opgericht door de Nederlands-Zweedse Sarah Smit. Haar missie is een duurzaam modemerk voor vrouwen te creëren gebaseerd op de levensfilosofie van haar Zweedse grootmoeder Stina. Sarah gebruikt voornamelijk gerecyclede restmaterialen, zoals virgin wool, viscose, katoen en zijde. De naden aan de buitenkant van de kleding verwijzen naar de ambachtelijke reparatietechnieken van Sarah’s oma.

“Woods” refereert aan een leven gebaseerd op waarde en toewijding in harmonie met de natuur en de omgeving. Waarde refereert hier aan het feit dat duurzame materialen altijd geupcycled kunnen worden om de levensduur ervan te verlengen. Deze principes zijn leidend voor het ontwerpproces, de materiaalkeuze en de productie. De collectie is modern en tijdloos, benadrukt de klassieke vrouwelijke vormen en is tegelijkertijd sportief en comfortabel. Kortom, karaktervolle kleding van hoge kwaliteit met oog voor detail.

Repair what you love
Sarah werkt met uitsluitend repurposed materialen op de (druk)knopen en garens na, met het doel om afval te verminderen. De materialen zijn niet ongelimiteerd beschikbaar; hierdoor is de collectie ook beperkt. Zichtbare naden aan de buitenkant van de kledingstukken verwijzen naar de reparatie technieken geleerd van grootmoeder Stina, waarmee Sarah wil laten zien dat kledingstukken lang mee kunnen gaan door ze onder andere te repareren.

“Hiermee wil ik aandacht vragen voor de hoognodige betrokkenheid en inzet die we samen moeten bevorderen in de kledingindustrie. Mijn Zweedse ‘roots’ beïnvloeden de ontwerpen door het fuseren van vrouwelijke vormen met functionaliteit, tijdloosheid, kwaliteit en comfort als hoogste prioriteit”, aldus Sarah Smit.

Quality above quantity
De debuutcollectie bestaat uit 6 ontwerpen: een jersey t-shirt met drukknopen, een klassieke witte katoenen getailleerde blouse, een viscose blouse, een hoge taille rok met een overslag, een kort dubbel gequilt zijden jasje en een A-lijn parka van gequilt dubbel katoen die wind- en waterdicht is. De prijzen variëren van €145,- tot €499,-.

Lees ook:De (strop)das anno 2015
Lees ook:AIFW: Mummificatie bij Iris van Herpen
Lees ook:HANRO presenteert een nieuwe basic collectie voor mannen
Lees ook:Danie Bles toont collectie in het Stedelijk Museum
Lees ook:WINONAH presenteert herfst/winter 2016-2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>