Danie Bles toont collectie in het Stedelijk Museum

Danie Bles presenteerde woensdagavond haar nieuwste ByDanie collectie in Het Stedelijk Museum. In samenwerking met Maybelline New York toont de ontwerpster haar ByDanie ready to wear AW 15/16 collectie. Deze was onderverdeeld in de thema’s Jimi with the Band, Asia en American Ride, welke het kenmerkende ByDanie gevoel op unieke wijze weergaven.

Jimi with the Band
Geïnspireerd op niemand minder dan Jimi Hendrix, omvat dit thema een Rock & Roll feeling gemixt met de signature bohemian touch van ByDanie. Key items zijn ruige leren jasjes met prints en typische ByDanie fringe jackets. Ook mag de cheetah print hier niet ontbreken.

Asia
Het thema vernoemd naar het continent waar bloemen centraal staan. Fijne tweekleurige bloemenprints zijn dan ook terug te zien in verschillende items. Key binnen de Asia collectie is reversible wearing wat onder andere is doorgevoerd in het bomber jacket. Door een Asia print aan de binnenkant en een Rock & Roll print aan de buitenkant, is dit bomber jacket het ultieme voorbeeld van Mix & Match. Ook t-shirts met artwork aan de voorkant en een geweven print aan de achterkant kunnen worden omgedraaid. Het jacket waarbij cupro zwart wordt gecombineerd met cotton cheetah resulteert in een perfecte mix tussen een Aziatische kimono en een Rock & Roll jacket.

American Ride
Vrijheid, onafhankelijkheid en het ontdekken van verschillende culturen komen samen in het thema American Ride. Met materialen als suède en katoen en door het inzetten van vernieuwende details, waant de drager zich op een road trip door het Amerikaanse landschap. De door ByDanie zelf ontworpen Kelim-print is toegepast in authentieke dekenjas en poncho. De geweven ruit in brushed cotton afgemaakt met de kenmerkende geweven ster geven het geheel een Western tintje.

In de gehele collectie is uitsluitend gebruik gemaakt van pure kwaliteiten als leer, suède, cupro, cotton double face en viscose crepe. Door het gebruik van pipings – het mixen van verschillende stoffen en materialen – krijgt de ByDanie AW 15/16 collectie diepte en 3D-effect. Voor het afstylen van de looks gebruikte Danie sieraden van Dji Dji Fine Jewelry, horloges van TechnoMarine, brillen van Saton Optiek en schoenen en tassen via Paul Warmer.

Lees ook:Virginie Castaway SS14 collectie
Lees ook:Eigen kledinglijn voor Johan Derksen
Lees ook:Danie Bles geinspireerd door The Ultimate It-girl
Lees ook:Primark toont ijzersterke nieuwe wintercollectie 2015
Lees ook:NewYorker presenteert nieuw Mannenlabel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>