Avelon opent Mercedes-Benz Fashion Week Berlin

Het Nederlandse Avelon opende eind juni de Mercedes-Benz Fashion Week Berlin. ‘Avelon investeert al enige tijd in de Duitse markt en deze mogelijkheid en erkenning voelen dan ook super goed.’ Aldus creative director Erik Frenken. Tijdens de openingsshow presenteerde Avelon naast de Resort ’17 collectie enkele unieke showpieces, exclusief ontwikkeld voor de show in Berlijn.

‘Voor deze collectie wilde ik de Victoriaanse tijd, een tijd waarin details en vakmanschap allesbepalend waren, als het ware bevriezen. Typisch Victoriaanse detaillering zoals ruches, plooien en strepen en ook het kleurgebruik zijn vertaald naar een moderne look in A-line silhouetten. Naast de opvallende rode kleur zijn grijze en beige tinten gebruikt om de kleding luchtigheid en gemak te geven.’

Avelon bouwt (inter)nationaal uit met een focus op Noord-Europa. In Duitsland zijn er momenteel 20 verkooppunten waaronder: Galeries Lafayette Berlijn, Maat in Leipzig en Fashion Clinic in Düsseldorf. In Nederland zijn er 15 verkooppunten waaronder: Azzuro Due in Amsterdam, Margreeth Olsthoorn in Rotterdam, Moise in Haarlem, Label in Sittard en Sonar in Eindhoven.

Lees ook:Avelon opent pop-up store Amsterdam
Lees ook:Avelon presenteert eerste women Resort SS14 collectie
Lees ook:Ace & Tate gaat samenwerking aan met de Bijenkorf
Lees ook:Promiss opent flagshipstore voor vrouwen met karakter
Lees ook:Werk Japanse designer in Textielmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>