H&M Studio AW16 collectie in het teken van vrouwelijkheid, kracht en individualiteit

hm-studio-frontrow4_low

Onder andere Emma Roberts, Ciara en Kate Mara waren aanwezig bij de H&M Studio AW16-show die gisteravond plaatsvond onder de koepel van het historische Bourse de Commerce in Parijs. De inspiratiebron voor de nieuwe collectie zijn sterke vrouwen en de schoonheid van onafhankelijke individuen.

Modellen zoals Amber Valletta, Imaan Hammam, Jourdan Dunn, Freja Beha Erichsen, Ashley Graham, Soo Joo Park en Hari Nef verschenen in looks die de individualiteit en diversiteit van het vrouwelijke karakter lieten zien. Ze liepen over een speciaal ontworpen catwalk, geïnspireerd op een betoverend bevroren meer, welke symbool stond voor de rol die de natuur in de collectie speelt.

In de collectie was er duidelijke aandacht voor een scherpe snit die gecombineerd werd met het Zweedse culturele erfgoed en handwerk. Het vrouwelijke silhouet met een geaccentueerde schouderpartij en taille kreeg een stoere touch door de combinatie met gauchohoeden en cowboylaarzen.

“Deze collectie gaat over de kracht en schoonheid van vrouwen en hoe we die kracht door middel van onze stijl uiten. Ik vind het contrast tussen sterke silhouetten en handwerkdetails uit de Zweedse folklore geweldig”, zegt Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor bij H&M.

Nicolas Godin van het duo Air produceerde het nummer “Mystery Lake” exclusief voor de show, waarbij een koor live optrad om de sfeer te verhogen. Bij het event, dat tijdens de Paris Fashion Week werd gehouden, waren 600 internationale journalisten en gasten aanwezig. Een wereldwijd publiek bekeek de show via een livestream op studio.hm.com.

H&M Studio is de belangrijkste seizoenscollectie van H&M en heeft een eigen design team. Deze limited-editioncollectie is vanaf 8 september wereldwijd in 200 winkels en online verkrijgbaar.

Lees ook:H&M Studio brengt dit najaar nonchalante elegantie naar Parijs
Lees ook:H&M lanceert Studio collectie in maandlandschap
Lees ook:NIEUW DAMESMODELABEL CVRD LANCEERT ALLEREERSTE COLLECTIE
Lees ook:ST. studio lanceert de Frame bag
Lees ook:Vrouwelijkheid centraal in nieuwe iNDiViDUALS collectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>