Vrouwelijkheid centraal in nieuwe iNDiViDUALS collectie

unnamed-1VrpDe vierde feministische golf en een collectief van sterk verbonden vrouwen vormen samen de inspiratie voor de nieuwste collectie van studentenmerk iNDiViDUALS. De presentatie van de collectie had de recente fascinatie van het merk als uitgangspunt: een girl gang van uitgesproken vrouwen – een representatie van hedendaagse feministen. Bij aankomst konden genodigden de eerste fashion film van het merk, Ladies Will Be Ladies, bewonderen. In de rest van de ruimte werd men verder ondergedompeld in de observaties die iNDiViDUALS de afgelopen tijd verzamelde over deze groep sterke vrouwen, die leven onder het motto #LadiesWillBeLadies.

Genodigden werden verrast door een catwalk show, waar modellen met attitude te zien waren in de A/W 16-17 collectie – een ode aan de veelzijdigheid van de moderne vrouw, die zowel sterk als kwetsbaar is. In de collectie wordt met stereotypische elementen van vrouwelijkheid gespeeld. Zo worden oversized silhouetten gecombineerd met ingesnoerde tailles en ruches. Fijne breisels en soepel velours in verschillende tinten roze worden afgezet met stoere referenties naar werkkleding, zoals D-ringen en grote klepzakken. Emblematisch voor deze collectie is de uitgesproken all-over print, die terugkomt in verschillende items, waarop stereotypische, minderwaardige eigenschappen van vrouwen te lezen zijn. Door vrouwen deze woorden te laten dragen met trots, onderstreept iNDiViDUALS zijn statement over hedendaagse vrouwelijk nog eens.

Lees ook:Individuals by AMFI geven intieme presentatie tijdens Amsterdam Fashion Week
Lees ook:SuperTrash AW15 collectie geïnspireerd op ‘Modern Pioneers’
Lees ook:iNDiViDUALS: Verrassende contrasten en energieke silhouetten voor S/S 16
Lees ook:Marks & Spencer toont Leading Ladies in zomercampagne
Lees ook:iNDiViDUALS presenteert najaarscollectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>