iNDiViDUALS: Verrassende contrasten en energieke silhouetten voor S/S 16


iNDiViDUALS presenteerde woensdag 1 juli de S/S 16 collectie in B. Amsterdam. De nieuwe collectie van iNDiViDUALS is gebaseerd op het contrast van de rationele gedachten en emotionele impulsen – de twee uitersten van de menselijke geest. In de geometrische ruimte van B. Amsterdam bouwde iNDiViDUALS een complex doolhof waarin de collectie op dynamische wijze werd gepresenteerd.

Een perfecte clash met de geometrische vormen
Iconisch voor de S/S 16 collectie is een energieke abstracte print die op de weelderige silhouetten een indrukwekkend effect oplevert. Een combinatie van felle en neutrale tinten resulteert in een frisse mix van sportief en elegant. Geometrische vormen krijgen extra nadruk door laser cut decoraties van dun PVC. Complexe plooien afgewisseld met onthullende splitten geven de collectie een rijke uitstraling. Al deze contrasten in materiaal, silhouet en print refereren samen naar de complexiteit van de menselijke geest.

Catwalk in een doolhof
Door de modellen te laten verschijnen in een semi-transparant doolhof speelde iNDiViDUALS met perspectief, waardoor de toeschouwer ook tijdens de catwalk presentatie werd geconfronteerd met het idee achter de collectie. Onder de aanwezigen een selectieve mix van bloggers, stylisten en print pers die enthousiast reageerden.

Lees ook:iNDiViDUALS krijgt staande ovatie!
Lees ook:Vrouwelijkheid centraal in nieuwe iNDiViDUALS collectie
Lees ook:Individuals by AMFI geven intieme presentatie tijdens Amsterdam Fashion Week
Lees ook:iNDiViDUALS presenteert najaarscollectie
Lees ook:Oilily lanceert twee nieuwe behangcollecties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>