Jas.je: jassen met een verhaal

Geelheid - OliviaVanuit een voorliefde voor unieke kleding heeft Amsterdammer Stevie Vos een nieuw concept opgericht: www.jas.je. Deze alternatieve webshop focust zich op bijzondere jasjes, zowel nooit-gedragen als tweedehands.

Jas.je is er voor diegenen die zich willen onderscheiden en zich net als Vos niet kunnen vinden in het eentonige aanbod van de mainstream kledingwinkels. “Dure exclusieve kleding is echter niet voor iedereen bereikbaar en de gang naar de kringloopwinkel is voor velen ook een stap te ver”, verklaart Vos zijn idee voor het concept. Hoewel de vintage winkels zich over het algemeen positioneren als origineel, hangt daar toch vaak teveel van hetzelfde. “Vintage-lookkleding wordt gebracht als authentiek, maar is meestal gewoon afkomstig uit kledingfabrieken met, zoals ik het noem, een schuurmachine-afdeling”, legt Vos uit.

Naast het onderscheidende karakter, is sustainability een belangrijk element voor Vos. Na een vintagemarkt in de IJ-hallen, kwam hij er tot zijn verbazing achter dat alle overgebleven kleding bij het grofvuil werd gedumpt. “Ik vond het bizar dat kwalitatief uitstekende kledingstukken werden weggegooid”, vertelt Vos. “Met Jas.je probeer ik de hoeveelheid afval te reduceren. Aangezien ik momenteel het concept nog in mijn eentje draai, is het echter helaas niet mogelijk om alle kleding te redden van de brandstapel.” Vos selecteert jassen die hem aanspreken en nog zodanig in goede staat zijn, dat ze een tweede of soms zelfs derde leven verdienen. De items uit het aanbod van Jas.je zijn afkomstig vanuit het hele land. De leeftijd van een jas is niet belangrijk: alle jasjes zijn uniek, fris en in goede staat.

Lees ook:Rituals: naast beauty ook kleding
Lees ook:Beautymerk Philiosphy komt naar Nederland
Lees ook:“CRAZY IN LOVE” MET DE ZOMERCOLLECTIE VAN MBYM
Lees ook:Jurk gemaakt van drop gooit hoge ogen
Lees ook:Thrift Shop in Amsterdamse Pijp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>