How to wear: gladiator sandalen

softFocusGladiatoren, Romeinse sandalen, Jezus stappers (?)…. Hoe je ze ook wilt noemen, de sandaal in deze stijl is dit seizoen weer hot.

Waarom deze sandalen? Ze zijn comfortabel, er zijn vele varianten te koop en ze zijn modieus. En dat maakt deze sandalen populair bij jong en oud.

Wat mij betreft, kan de jeugd de sandaal goed dragen met korte rokjes en broekjes en in combinatie met de harembroek. Belangrijk bij deze sandalen is echter wel dat je een model kiest dat bij je past. Koop bijvoorbeeld geen hoge gladiator sandalen als je benen aan de korte kant zijn. Pas de sandalen dus aan op je kleding en jouw eigen stijl, dan doe je het nooit fout!

Voor het gemak heb ik de gladiator sandalen in drie categorieën ingedeeld.

1. Soft Focus. (zie afbeelding hierboven)

Hoewel de sandalen van zichzelf vrij stoer zijn, kun je toch voor een soft variant kiezen. Zoals de romantische look in zachte pastels.

2. Party & Late Nights

Party

Ook voor de avond is een gladiator sandaal een goede keuze als je de hakken eens thuis wilt laten en je voeten alle rust wilt gunnen. De kleur blijft voor de avond is wat mij betreft zwart (altijd flatteus en veilig) en kies een sandaal met mooie details en glim voor het nodige party gevoel. Kies een wat langere jurk, mooi schoudertasje of enveloppe tasje om je party look eenvoudig doch geraffineerd te houden. Je zult zien dat de hele avond dansen echt geen probleem meer is.

3. Lounging

lounge

Wil je gewoon een lekker dagje relaxen en zijn sneakers te sportief en zijn ballerina’s te netjes? Dan hoef je ook nu de gladiator sandalen niet over te slaan. Juist bij een lounge look in jersey zijn de sandalen in zilver, goud of in een opvallende kleur een mooie tegenstelling.

Door: Cynthie Nieuwendijk

Lees ook:De hipste schoen van St Tropez is ook na de zomer een blijvertje
Lees ook:Stijlvol te water: badmode trends voor mannen
Lees ook:Weg met die zomertrends!
Lees ook:Mode of misser: Grenzen aan de practifashiontrend
Lees ook:What to wear

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>