Mode-ontwerper Edgar Vos overleden

Mode-ontwerps Edgar Vos is woensdag op 78-jarige leeftijd overleden. Zijn partner maakte donderdag bekend dat Edgar Vos stierf als gevolg van een hartaanval tijdens zijn vakantie in Amerika.

De mode-ontwerper werd dinsdag met verschijnselen van longontsteking opgenomen in een ziekenhuis in Amerika. Woensdagmiddag overleed hij om 14.00u Amerikaanse tijd.

Edgar Vos wordt wel de keizer van de Nederlandse modeontwerpers genoemd. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de meest succesvolle en invloedrijkste Nederlandse modeontwerpers, die ook in het buitenland succes genoot.

In 1971 opende Vos zijn eerste eigen boetiek. Hij kreeg al snel de reputatie van een klassieke en kwalitatief hoogstaande couturier. In 2000 gaf hij zijn laatste modeshow in hotel Hilton in Amsterdam. Sindsdien was hij minder actief.

Het imperium van Edgar Vos beslaat vijftien winkels. De bekendste daarvan bevindt zich in de P.C. Hoofstraat in Amsterdam. De winkels blijven voortbestaan.

Bron: ANP

Lees ook:Edgar Vos krijgt ereplaats in Fashion Museum
Lees ook:Edgar Vos maakte mooie, draagbare kleding
Lees ook:Forever 21 opent eind 2013 eerste winkel in Amsterdam
Lees ook:Liu Jo opent winkel in P.C. Hooftstraat met een spetterende opening
Lees ook:Gelanceerd: Frontrow, het magazine over de AIFW

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>