Ontwerp je eigen couture-jurk

netaporter4Op maat gemaakte haute couture is helaas niet iets dat velen van ons zich kunnen veroorloven. Maar gelukkig komt de website net-a-porter ons een klein beetje tegemoet in onze wens ooit een eigen couture-jurk te bezitten.
Het Franse modehuis Azzaro ging namelijk een samenwerking aan met Net-a-porter, waardoor het sinds kort mogelijk is je eigen couture-jurk te ontwerpen.

Op de website kun je als klant kiezen uit zestien verschillende jurkontwerpen. De zestien ontwerpen variëren van floor-sweeping jurken tot cocktail jurkjes met namen als Diva Long, Flint Cocktail en Gisele. Vervolgens heb je de keuze uit diverse kleuren, stoffen en versieringen als borduursels en kristallen.

Nadat je al je voorkeuren hebt opgegeven en de bestelling hebt gedaan, wordt je droomjurk na vier tot zes weken bezorgd. De jurk wordt voorzien van een label met daarop je eigen naam en ook ontvang je een tekening van je eigen jurk, gemaakt door de creative director van Azzaro, Vanessa Seward.

Dit alles zal je zo’n 4000 euro gaan kosten. Dat is aardig aan de prijs, maar hé dat is nog altijd goedkoper dan een echte haute couture jurk.

Op de foto: een afbeelding van de website waar je de jurken kunt bestellen.

Lees ook:Addy van den Krommenacker ontwerpt exclusieve jurk voor Vente-Exclusive.com
Lees ook:Modeboek: Haute Couture Voici Paris!
Lees ook:Diane Kruger in enorme couturejurk bij Cannes Film Festival
Lees ook:Claes Iversen ontwerpt betaalbare bruidsjurk
Lees ook:Gucci lanceert haute couture collectie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ontwerp je eigen couture-jurk

  1. Embrace

    Ik heb een beetje moeite met de term ontwerpen in dit verband. Ontwerpen is wel even iets meer dan een beetje mixen en matchen van een bepaald patroon, silhouet en bewerking.Ik zou toch liever naar een goed atelier in Nederland gaan, waar het echt op je lijf gemaakt wordt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>