Geen mode meer voor Christian Lacroix

LACROIX_WCFS08_0607Deze week maakte de Parijse rechtbank een beslissing over de toekomst van het modehuis Christian Lacroix. Hierbij werd het saneringsplan van de Falic Group (de huidige eigenaar van Lacroix) aangenomen. Dit houdt in dat er geen haute couture of prêt-à-porter collecties meer zullen worden gemaakt. Ook zullen honderdtien van de in totaal honderdtweeëntwintig personeelsleden worden ontslagen. Christian Lacroix zelf zal ook uit de onderneming vertrekken. 

Het ging al lange tijd slecht met het Franse modehuis dus het slechte nieuws zat er aan te komen. Christian Lacroix heeft enorm veel last gehad van de terugval in de haute couture door de wereldwijde recessie. Ook andere modehuizen als Yves Saint Laurent en Balmain hebben hier last van gehad, maar er wordt gezegd dat Christian Lacroix zich te veel op haute couture bleef richten.

De naam Christian Lacroix zal nog niet volledig verdwijnen. Het is de bedoeling dat het merk voorlopig verder gaat als licentiebedrijf met slechts twaalf man in dienst.

De laatste collectie van Lacroix was die voor deze herst/winter (2009).
Om alle prachtige collecties van de afgelopen jaren nog een keer in de spotlights te zetten, maakte Team Peter Stigter een overzicht van de mooiste ontwerpen/shows van Christian Lacroix.
Nog één keer genieten dus van dit prachtige Franse modehuis.

Op de foto: één look uit de lente/zomercollectie van 2008 (Peter Stigter).

Lees ook:Christian Lacroix keert terug naar de modewereld
Lees ook:Modeboek: Haute Couture Voici Paris!
Lees ook:Amsterdam Fashion Week Preview: Jan Taminiau (Haute Couture & Demi Couture)
Lees ook:Iris van Herpen bijna Haute Couturier
Lees ook:Gucci lanceert haute couture collectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>