Mode uit de jaren zestig voor cool girls

De opvallende mode die het straatbeeld van het Londen van de jaren zestig veranderde, is nog steeds een bron van inspiratie voor fashionista’s. Daarom is de tentoonstelling over het ultieme Britse meisjeslabel van de jaren zestig, Foale & Tuffin, een must-see.

Twee meisjes die zonder noemenswaardig startkapitaal hun label opzetten en vervolgens in Londen het modebeeld van de jaren zestig transformeren. Dat is het verhaal van Marion Foale & Sally Tuffin, die gelden als de uitvinders van de kleurrijke minirok en het trendy trousersuit. Een overzicht van hun invloedrijke kleding is van 23 oktober 2009 tot en met 24 februari 2010 te zien in het Londense Fashion and Textile Museum.

Foale & Tuffin was in de jaren zestig hét label voor cool girls, maar de inmiddels klassieke jurkjes en t-shirts maken ook nu nog hebberig. Het is daarom extra fijn dat het ontwerpduo speciaal voor het retrospectief een exclusieve collectie shirts, sjaals, tassen en hoeden heeft ontworpen. Deze zijn te koop via de (web)winkel van het Fashion and Textile Museum.

Op de foto: Linnen jurk van Foale & Tuffin uit 1965

Lees ook:Najaarstrend FW2011: Sixties Style
Lees ook:Edwin Oudshoorn niet bij AIFW, wel in station en museum
Lees ook:Gespot: Papieren jurken voor iedere gelegenheid
Lees ook:Sisley lanceert 18 motorjacks gemaakt door popkunstenaars
Lees ook:Fashion Museum opent in Fashion Hotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>