Gespot: Papieren jurken voor iedere gelegenheid

Een papieren jurk is misschien niet het meest praktische kledingstuk in ons kikkerlandje. Maar met zo’n milieuvriendelijk niemendalletje kan je wel alle kanten op. Chic, sportief, zomers, stoer…

Vergeet gerust de origami en papieren stropdassen – papier kan wel degelijk sexy zijn. In de tentoonstelling Paper fashion, die tot 16 augustus 2009 te zien is in het Antwerpse modemuseum MoMu, zijn opvallend trendy mode-items van papier verzameld. Vooral de jurkjes die in de jaren zestig zo populair waren in de Verenigde Staten zijn ware must-haves.

Wie echt hebberig is geworden van Paper Fashion, hoeft niet te wanhopen. Bij La Redoute zijn twee soorten gloednieuwe papieren jurken te koop, die zijn ontworpen door de Belgische modetoppers Dirk van Saene en Walter van Beirendonck. Met een hippe trenchcoat, mooie leggings of een stoer leren jack kan je de jurk (die je natuurlijk makkelijk een stukje korter kunt knippen) in allerlei stijlen dragen.

Van 7 tot 31 mei 2009 is naast Paper Fashion ook een tijdelijke collectie met papieren jurken te zien. De kwetsbare outfits werden gemaakt door tweedejaars designstudenten uit Antwerpen, die zich hebben uitgeleefd met het zeefdrukken, fotokopiëren, schilderen en digitaal bewerken van papier. Misschien levert dat meteen wat inspiratie om voortaan je eigen papieren jurken te maken…

Op de foto: Papieren jurk van Walter van Beirendonck

Lees ook:Fashion forward: Echte mannen in de mode
Lees ook:Nieuw schoenenmerk van Walter van Beirendonck
Lees ook:PUMA EN STREETWEAR BRAND DAILY PAPER LANCEREN COLAB
Lees ook:Karl Lagerfeld maakt parfum met geur van boeken
Lees ook:Mode of misser: Man met babyblauw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>