Live fotoshoot op catwalk van jarig Maison de Bonneterie

Op 17 september 2009 vierde Maison de Bonneterie haar 120-jarige bestaan met de heropening van de winkel aan het Amsterdamse Rokin. Om meteen de nieuwste collecties te tonen, verzorgde styliste Danie Bles een uitgebreide modeshow.

Voor de heropening van het Amsterdamse filiaal van Maison de Bonneterie was op 17 september 2009 middenin de winkel een catwalk gebouwd. Ook was er een heuse dj-boot en zorgden knappe mannen achter de bar voor heerlijke cocktails en champagne. En zoals dat hoort bij de opening van een chique modehuis waren er oesters en andere dure hapjes voor pers en publiek.

De directeur van Maison de Bonneterie, Wim Koster, sprak de gasten vol trots toe over de vernieuwde winkel (met shop-in-shops), het nieuwe interieur (verzorgd door de Engelse architect Charless Dunnett) en de nieuwe identiteit van het luxe warenhuis (die werd omschreven als Joie de Vivre). De hoofdredactrice van Elle, Cécile Narinx, gaf aan als bijna-buurvrouw van de winkel én koopverslaafde blij te zijn dat de Bonneterie weer geopend is.

Na de lovende woorden was het tijd voor mode. De muziek ging aan en de modeshow van Danie Bles werd gestart. Op de catwalk waren de nieuwste collecties te zien van merken als D&G, Polo Ralph Lauren, Karl Lagerfield, Max Mara en Tommy Hilfiger. De modeshow had de illusie van een live fotoshoot. Er liep voortdurend een fotograaf om de modellen heen die hen allerlei poses aan liet nemen. Bovendien werd gedaan alsof de make-up en het haar van de modellen tussendoor werden bijgewerkt. En hoewel bepaalde outfits uit wel heel veel verschillende stijlen (écht mix ’n match) bestonden, slaagde Danie Bles er in een goed beeld neer te zetten van waar Maison de Bonneterie voor staat: luxe, modieuze en vlotte kleding.

Op de foto: Live fotoshoot bij de viering van het 120-jarige bestaan van Maison de Bonneterie (foto en tekst Tess van Daelen)

Lees ook:ByDanie showt SS’16 collectie in Maison ByDanie x Maybelline
Lees ook:Danie Bles houdt nieuwe Mix ‘n Match modeshows
Lees ook:Bracha van Doesburg onthult collectie Maison de Bonneterie
Lees ook:Sylvie van der Vaart onthult eigen Barbie
Lees ook:Yolanthe lanceert sieradenlijn YCJewels in Instanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>