Britse tassen in Amsterdamse Tassenmuseum

Engelse modeontwerpers maken geniale tassen. In het Amsterdamse Tassenmuseum is tot en met 21 februari 2010 een tentoonstelling te zien over tassen uit het Verenigd Koninkrijk. Vivienne Westwood, Stella McCartney, Burberry zijn er natuurlijk sterk vertegenwoordigd.

Wat hebben Mulberry, Burberry, Vivienne Westwood, Alexander McQueen, Stella McCartney, Paul Smith en Anya Hindmarch met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal Britse ontwerpers met een speciaal talent voor tassen. Én tassen van hun hand zijn nu te zien in het Amsterdamse Tassenmuseum Hendrikje.

Kenmerkend voor Engelse tassenontwerpers is de aandacht voor vakmanschap en kwaliteit. Maar er is er ook een sterke drang tot vernieuwing. Deze bijzondere combinatie van traditie en hedendaags design is aanleiding voor Europa’s grootste tassenmuseum om een expositie over Engelse tassenontwerpen in te richten.

De expositie ‘Made in Britain’ geeft een overzicht van recente én oudere collecties van modeontwerpers die bijzondere tassen maken. Denk aan Stella McCartney, die ambachtelijke technieken en alternatieven voor leer en bont toepast. Met katoen, wol en kunststoffen creëert ze bijzondere tassen die zowel diervriendelijk als trendy zijn.

Daarnaast zijn er tot en met 21 februari 2010 in het Tassenmuseum ontwerpen te zien van ontwerpers en merken die zich geheel toeleggen op het maken van tassen. Tussen de ontwerpen van Lulu Guiness, Bill Amberg, Alison van den Lande, Steven Harkin en Mulberry valt vooral de beroemde tas met het opdruk I am not a plastic bag op. Anya Hindmarch, die vaak samenwerkt met organisaties die zich inzetten voor maatschappelijke doelen en duurzaamheid, maakte deze linnen shopper in 2007 in samenwerking met The Global Social Change Movement. Opvallend genoeg werd de tas een enorme hit in het Verenigd Koninkrijk.

Op de foto: Tas uit de najaarscollectie 2009 van Anya Hindmarch

Lees ook:Feestje voor jarig Tassenmuseum
Lees ook:Tassen van MichelAngelo in Amsterdamse Tassenmuseum
Lees ook:Japans design in Tassenmuseum Hendrikje
Lees ook:Tassenmuseum Hendrikje toont Nederlands label Keecie
Lees ook:Zilvermetallic clutch met tijgeroog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>