Miss Piggy & co zijn in de mode

Miss Piggy is de nieuwe muze van Marc Jacobs, meldt Vogue. Maar ook andere poppen én stripfiguren zijn in de mode. Hallo Kermit, Snoopy, Bambi en Mickey Mouse!

Marc Jacobs heeft de ultieme little black dress ontworpen. Voor niemand minder dan Miss Piggy. De ster uit de Muppet Show is volgens de Britse Vogue de nieuwe muze van de hoofdontwerper van Louis Vuitton.

De ontmoeting tussen Marc Jacobs en Miss Piggy staat niet op zichzelf. Een opvallend aantal modeontwerpers omarmt dit najaar een pop, spprokjesfiguur of stripheld. Zo speelt Bambi een hoofdrol in de nieuwe advertentiecampagne van Stella McCartney die vanaf september 2009 in de modebladen verschijnt. ‘De kleding in de campagne ziet er intens uit en we wilden dat contrasteren met de onschuld van Bambi’, aldus de Britse ontwerpster, die bekend staat om haar liefde voor dierenwelzijn.

Ook de Franse couturier Jean-Charles de Castelbajac laat zich dit seizoen inspireren door Disneyfiguren. T-shirts met Donald Duck erop staan centraal in zijn nieuwe ready-to-wear collectie. Ook Sesamstraat en Kermit de Kikker zijn dankbare inspiratiebronnen. En Snoopy is te zien op de t-shirts van Vintage55.

De stripfigurentrend lijkt voorlopig nog niet afgelopen. Tassenlabel EAH! komt in de zomer van 2010 met kleding en tassen die zijn geïnspireerd door niemand minder dan Mickey Mouse.

Op de foto: Bambi in de campagne van Stella McCartney

Lees ook:Stella McCartney gebruikt cartoons in advertentie-campagne
Lees ook:Miss Piggy in designerkleding
Lees ook:Stella McCartney lanceert kindercollectie voor Gap
Lees ook:Maje en Sandro openen shop-in-shop Bijenkorf
Lees ook:Marc by Marc Jacobs winkel Amsterdam geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>