Burberry opent eerste winkel in Nederland

Goed nieuws voor de liefhebbers van alles met een Burberry-ruit: het Britse label opent begin september haar eerste eigen winkel in Nederland. In de Amsterdamse PC Hooftstraat kunnen Burberry-fans dit najaar terecht voor de nieuwste collectie van het Engelse modemerk.

De winkel van Burberry, die begin september 2009 op nummer 69 van de PC Hooftstraat verschijnt, zal een oppervlakte van 2500 vierkante meter krijgen. De uitstraling wordt op en top Engels: er zullen Britse materialen en thema’s worden toegepast. De creative director van Burberry, Christopher Bailey, ontwierp het interieur van de nieuwe winkel. Hier zullen naast mannen- en vrouwenkleding ook accessoires, brillen, parfum en horloges van het merk verkocht worden.

Tot voor kort konden de producten van Burberry in Nederland alleen online worden gekocht. Bovendien was lang niet de gehele collectie daar te vinden. Burberry bestaat al sinds 1856, maar pas in 1924 gebruikte het merk haar (nu zo) kenmerkende ruit. Inmiddels staat de Burberry-ruit geregistreerd als officieel handelsmerk.

Op de foto: Outfit uit de pre-collectie van de herfst en winter 2009 van Burberry Prorsum (tekst door Tess van Daelen)

Lees ook:Burberry Store geopend in P.C. Hooftstraat Amsterdam
Lees ook:Burberry opent opnieuw in New York
Lees ook:Burberry introduceert hartjes-collectie
Lees ook:Eindeloos veel trenchcoats bij Burberry
Lees ook:Bekijk de nieuwste Burberry show live!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>