Hoogtepunten van de Amsterdam International Fashion Week 2009

Het maandagochtendgevoel is nooit zo heftig als na de Amsterdam International Fashion Week. Er is teveel rosé genipt, er zijn teveel BN’ers gespot en er is teveel moois op de catwalks gezien. Fashion.blog.nl zet de hoogtepunten op een rij van de AIFW die ons de zomermode voor 2010 presenteerde.

Een gelikte show zoals je die zelden in Nederland ziet. Dat was de catwalkshow van Badgley Mischka die plaatsvond op 22 juli – de eerste officiële dag van de zomereditie van de Amsterdam International Fashion Week 2009. Maar bij de schitterende jurken, die allemaal wel van een bijzonder en glamourous detail waren voorzien, waren om bij weg te dromen.

Wegdromen kon je ook bij Claes Iversen, die weer eens een romantische collectie jurken en blouses de catwalk op stuurde. Extra sterk werd de show doordat het niet alleen maar zoet, zoet, zoet was. De felblauwe jumpsuits en lange zwarte avondjurken zorgden voor contrast en spanning.

Natuurlijk was ook de Frans Molenaar Prijs, zoals eigenlijk ieder jaar, een hoogtepunt. Hoewel de stoelen in de (zoals gebruikelijk veel te warme) catwalkzaal niet vol zaten, waren er indrukwekkende collecties van jong couturetalent te zien. Zo hoop ik van Jimmy Paul, een 23-jarige ontwerper met een collectie surrealistische jurken en accessoires, in de toekomst nog heel veel te zien. Ook buiten de AIFW.

Op de foto: Item uit de collectie waarmee Jimmy Paul deelnam aan de Frans Molenaar Prijs 2009

Lees ook:De Frans Molenaar Prijs 2009 gaat naar Hyun Yeu
Lees ook:Aleksandra Stojadinov ontwerpt voor Otto
Lees ook:Badgley Mischka opent Amsterdam International Fashion Week in stijl
Lees ook:Het wordt nu aftellen tot de Amsterdam International Fashion Week voor 2010
Lees ook:Bitterballen en champagne bij Frans Molenaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>