Bitterballen en champagne bij Frans Molenaar

 

In het chique Amstelhotel werd zondagavond de zeer uitgebreide collectie van Frans Molenaar geshowd. Alle Jetset Lady's uit heel Nederland kwamen bij elkaar om te genieten van de kleurrijke collectie en de bitterballen en champagne na afloop van de show. Hollandse glamour op zijn best!

 

 

 

 

De show van couturier Frans Molenaar was wederom een groot succes. Alle grootgebruikers van Frans waren aanwezig, waaronder Neelie Smit-Kroes, Lia Kraan, Sylvia Willink en Ans Markus. Iedereen was laaiend enthousiast en alle stukken werden grondig bestudeerd voor een eventuele aankoop. Nu behoor ik niet tot de doelgroep van Frans, te duur en te netjes, maar toch zaten er wel een paar stukken tussen die ik wel aan mijn garderobe zou willen toevoegen.

 

 

 

 

 

Ik was het meest onder de indruk van het uitgebreide kleurenscala. Frans weet als geen ander hoe je gebruik moet maken van heldere kleuren. Rood is bij hem niet zomaar rood, maar echt bloedrood. De nieuwe collectie van Frans bestond uit tal van kleine thema's. Van zwart/wit tot kleurrijk gebloemd en goud. Maar ook de typische bleke jaren 60 kleuren kwamen aan bod. We zagen voornamelijk zomerse pantalons met hoge tailleband, (koker)rokken op knielengte, blouses met grote strikken om de taille, decadente zonnehoeden en veel creaties waren voorzien van een prachtige vrouwelijke halsbelijning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Voor mij was de bewerkte gouden robe-manteau, een jasjurk,  het topstuk uit de collectie. Een eeuwenoud kledingstuk dat na al die jaren nog steeds mateloos populair is. Elegant, vrouwelijk en chique voor zowel binnen als buiten. Als afsluiting had Frans nog een couturebruid voor ons in petto. Ditmaal geen jurk, maar een bruidspak met a-symmetrische styling die volledig aansluit bij de internationale trends van shows in Parijs.

 

 

 

 

 

Tot slot ging het gerucht rond dat de show van Frans over een tijdje te zien zou zijn in New York. Veel wilde de couturier hier echter nog niet over zeggen. Hij zal hierover in juni een persconferentie geven. We wachten rustig af…

Foto's collectie Frans Molenaar

 

 

 

Lees ook:Frans Molenaar voor C&A is geen hype
Lees ook:Oud & Nieuw met Frans Molenaar
Lees ook:Frans Molenaar (74) overleden
Lees ook:De Frans Molenaar Prijs 2009 gaat naar Hyun Yeu
Lees ook:backstage winkelen bij Frans Molenaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>