Sustainable suit in de schappen

Op zoek naar een zakelijke outfit waarmee je niet alleen jezelf, maar ook de wereld om je heen een beetje beter maakt? The Makers hebben een duurzaam kostuum op de markt gebracht, dat klimaatneutraal is geproduceerd en eerlijk verhandeld.

Ambassador, zo heet de eerste collectie duurzame kostuums die The Makers in samenwerking met Dutch Spirit op de markt brengt. Want de mensen die sustainable suits dragen, kunnen worden gezien als ambassadeurs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en fair trade, aldus The Makers.

De duurzame kostuums van The Makers zijn gemaakt van marinowol en hebben knopen van parelmoer en een voering van natuurlijke viscose. De pakken, die er in dames- en herenvarianten zijn, worden geproduceerd op basis van fair trade, dat wil zeggen dat de producenten een eerlijk loon verdienen en zich niet inlaten met kinderarbeid. Ook is tijdens de productie geprobeerd om CO2-uitstoot zo veel mogelijk te beperken, zodat het pak ook nog eens klimaatneutraal genoemd kan worden. Dutch Spirit, dat eerder dit jaar de prijs voor Green Fashion Queen van Green.2 won, ondersteunde het maatpakkenlabel bij de duurzame productie.

De verkoop van de Ambassador kostuums is begin juli 2009 gelanceerd door minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven. Het kostuum wordt momenteel in acht winkels in Nederland verkocht en krijgt binnenkort een opvolger met een lijn die Imagine heet. Als Nederland nu niet duurzaam wordt…

Op de foto: Sustainable suit Ambassador van The Makers

Lees ook:Dutch Spirit is groenste modemerk
Lees ook:Fair trade week 2009 maakt eerlijk shopppen extra makkelijk
Lees ook:Creatieve Nederlandse invasie tijdens Pitti Uomo
Lees ook:Koop de tas van de Franse first lady
Lees ook:Eerlijk excuus om dit weekend te shoppen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>