Eerlijk excuus om dit weekend te shoppen

Als je nog een excuus nodig hebt om dit weekend flink te shoppen, denk dan eens aan World Fair Trade Day. Want 9 mei is door de World Fair Trade Organization uitgeroepen tot dé dag om stil te staan bij de werk- en leefomstandigheden van degenen die in armoede onze luxegoederen produceren. Met de aankoop van wat ecofashion steun je dit goede doel.

World Fair Trade Day is een prima gelegenheid om een van de celebrity t-shirts van de Environmental Justice Foundation aan te schaffen. Topontwerpers Christian Lacroix, Giles Deacon, Zandra Rhodes, John Rocha en Betty Jackson hebben namelijk speciale tops van fair trade biokatoen ontworpen. Ze kosten niet meer dan 35 euro per stuk en alle opbrengsten gaan naar de milieuorganisatie die zich inzet voor het welzijn van de mensen die getroffen worden door de klimaatcrisis. De modieuze campagne wordt gesteund door onder andere Lily Cole, Ashley Jensen, Sophie Ellis-Bextor en Joss Stone.

World Fair Trade Day gaat natuurlijk over meer dan mode. Zo zijn er in 70 landen wereldwijd uiteenlopende festivals en evenementen, zoals ontbijtshows, presentaties, protesten en carnavals.

Op de foto: Het eerlijke t-shirt van Giles Deacon

Lees ook:Concurrentie voor Jimmy Choo bij H&M
Lees ook:Fair trade week 2009 maakt eerlijk shopppen extra makkelijk
Lees ook:Koop de tas van de Franse first lady
Lees ook:NIEUWE COLLECTIE STIJLVOLLE HANDGEWEVEN TASSEN VAN TULSI CRAFTS
Lees ook:Fashion forward: NEWGEN 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>