Fashion forward: Wordt de skinny jeans een wereldgezondheidsprobleem?

Vrouwen die zich in een skinny jeans wurmen, lopen de kans op gezondheidsproblemen. Een Amerikaanse krant waarschuwt voor meralgia paresthetica.

Het tintelende gevoel hebben dat je hele been slaapt. Dat is het gezondheidsrisico dat vrouwen in skinny jeans volgens de Amerikaanse krant Daily News lopen. De aandoening, die neerkomt op een beknelling van zenuwen in de benen, komt al langer voor bij bijvoorbeeld zwangere vrouwen en bouwvakkers. Maar nu blijkt dus dat ook liefhebsters van superstrakke jeans meralgia paresthetica kunnen krijgen.

Het goede nieuws is dat de zenuwaandoening geen permanente schade oplevert. Kortom, zodra je de broek uitdoet, kan het probleem zich oplossen. Dus hoeft de skinny jeans niet volledig in de ban, maar is een afwisseling met een baggy variant wel zo verstandig.

Onverbeterlijke skinnyverslaafden doen er ook goed aan om hun favoriete spijkerbroek niet te dragen in combinatie met stiletto’s. Die hoge hakken vergroten namelijk de kans op zenuwproblemen.

Lees ook:Het ideale alternatief voor de baggy en skinny
Lees ook:Skinny white jeans zijn zowaar draagbaar…
Lees ook:De skinny jeans verdwijnt uit beeld
Lees ook:Grijze skinny jeans zijn dé must-have
Lees ook:Hip of hype: Dégradé skinny

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>