Meer halen, minder brengen bij de kledingbank

Naarmate de recessie harder toeslaat, zoeken creatieve modeliefhebbers steeds meer hun toevlucht tot tweedehands kledingwinkels. Maar de aanvoer van nieuwe tweedehandsjes wordt schaarser, zo meldde de Britse krant The Guardian in april. Kan het aanbod de groeiende vraag niet meer bijhouden? Volgens een medewerkers van de koepelorganisatie van charity shops wordt er minder nieuwe kleding aangekocht, waardoor er simpelweg minder oude kleding uit de garderobe wordt verbannen.

Ook de Amsterdamse kledingbank, die onderdeel uitmaakt van de Voedselbank, merkt een toestroom van klanten, schrijft Elle. Maar die belangstelling heeft volgens de stichting vooral te maken met de reclame voor de Voedselbank die de Frogers (waarschijnlijk onbedoeld) met hun programma Effe geen cent te makken hebben gemaakt.

Lees ook:Fashion fact: Er wordt minder kleding geproduceerd
Lees ook:Bh-sloopregeling: Oude bh levert geld op
Lees ook:Glossies worden net zo dun als modellen
Lees ook:Fashion talk: Weg met die kleding!
Lees ook:Practifashion is de nieuwe trend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>