Practifashion is de nieuwe trend

Draagbare mode is de nieuwe trend. Maar dat wil niet zeggen dat je simpelweg comfortabele kledingstukken uit de kast kunt halen om er fashionable bij te lopen.

De harten van fashionista’s gaan tegenwoordig sneller kloppen van mode die toevallig lekker draagbaar is dan van de zoveelste geperforeerde kniehoge laarzen of peperdure jurken van Victoria Beckham. Dat beweert de New York Times tenminste. Volgens de krant is de trend dit najaar om er uit te zien als een stijlvolle vrouw met een eigen leven. En niet om van top tot teen in de laatste modes gehuld te gaan.

Volgens de New York Times is de (ogenschijnlijk) nonchalant geklede Alexa Chung dan ook een belangrijker rolmodel dan de altijd perfecte Kate Moss. Ook Claudia Schiffer en Elle McPherson zijn toonbeelden van practifashion, zoals de nieuwe trend wordt genoemd.

Wat moet je in de kast hebben hangen om er volgens de laatste trends van practifashion bij te lopen? Over het algemeen geldt: kies niet voor kleding omdat die comfortabel of praktisch is, maar voor items waar je meteen dolverliefd op bent én die ook nog eens zonder al te veel gedoe bij je bestaande garderobe passen. The Times noemt als voorbeelden: een leren jack, een smalle zwarte broek, kekke sweaters, flatjes en laarzen met een lage hak. De absolute no-no’s zijn overdadige sieraden en een fake tan. Maar die waren ook al voor de recessie niet zo fashionable, toch?

Op de foto: Sweaters van webshop Sincero (foto André Blom)

Lees ook:Mode of misser: Grenzen aan de practifashiontrend
Lees ook:Mode of misser: laarzen en bloemenjurk
Lees ook:De Ugly Christmas Sweater hype
Lees ook:De Cavalli Cocktail
Lees ook:Mode of Misser: rok met zebra-print van Just Cavalli

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>