Afvallen tijdens het shoppen

 

 

Uit een Brits onderzoek blijkt dat wij vrouwen meer dan 12.000 calorieën per jaar verbranden door te shoppen. Oke, het is geen world breaking news maar het is toch een leuke gedachte als je weer eens veel te veel geld staat uit te geven aan schoenen, tassen en jurkjes.

 

 

(Foto: Glamour)

 

 

 

 

Fietsen door de stad, seks met je lover, dansen tijdens het uitgaan; met alles verbranden we calorieën. Het is dus ook niet zo heel vreemd dat we tijdens het shoppen ook de nodige calorieën verbranden. Je kleedt je tig keer om ( bukken, uitstrekken, rondjes voor de spiegel draaien) en je loopt ook nog eens veel. Het schijnt dat we ongeveer 3,5 kilometer per tripje lopen. Als we gemiddeld vijf keer per maand shoppen is dat 17,5 km per maand en 210 kilometer per jaar. En als je weet dat je 100 calorieën verbrand per 1,5 kilometer is een rekensommetje snel gemaakt .

Uit het onderzoek bleek ook dat 39 procent van de vrouwen gelooft dat een serieuze shoptrip even vermoeiend is voor het lichaam als een fitness-sessie. Mannen hebben minder uithoudingsvermogen tijdens het shoppen. Ze winkelen korter en minder vaak, waarmee ze slechts 8928 calorieën per jaar verbranden. Kijk, dat verklaart ook meteen waarom wij vrouwen minder gefixeerd zijn op de sportschool. Wat nou niet sportief!

Lees ook:Nederlandse vrouw gek op sale shoppen
Lees ook:Helft vrouwen bepaalt ondergoedkeuze partner
Lees ook:Fashionista’s meest bang voor doorlekken
Lees ook:Een frisse huid is een piece of cake!
Lees ook:Noord-Hollandse vrouwen hebben de grootste voeten

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Afvallen tijdens het shoppen

 1. Nirvana

  Marieke, dat scheelt slechts zo’n 3000 kcal per jaar. Dat komt neer op ongeveer anderhalve dag eten. Een bekende standaard voor een dagmenu is namelijk 2000 kcal. Veel mensen hebben er weinig problemen mee om deze hoeveelheid in één dag naar binnen te werken.

  (Tussen haakjes: Je schrijft calorie [cal], maar bedoelt vast kilocalorie [kcal].)

  Matig eten lijkt me verstandiger dan sporten. Dat doet ook geen hond -ik bedoel het beest- bewegen om af te vallen.

    /   Reply  / 
 2. Frokostordning

  Well… that’s very interessting but to be honest i have a hard time figuring it… wonder what others have to say..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>