AIFW: Jeroen van Tuyl showt sterke mannencollectie

 

Na de show van Jan Taminiau was het de beurt aan mensweardesigner Jeroen van Tuyl. Hij showde nog niet eerder tijdens het officiële programma van de AIFW dus je zou kunnen zeggen dat het zijn Nederlandse AIFW showdoop was.  Een succesvolle doop wel te verstaan.

 

 

 

Meestal showt Jeroen in Parijs, maar gelukkig wilde hij zijn zomercollectie 2009 ook in Amsterdam showen.  Precies wat de AIFW nodig had; een show met een sterke mannencollectie. Want naast de show van Hubbink zijn het voornamelijk vrouwencollecties die worden geshowd tijdens de AIFW.  En nu is Jeroen ook nog eens heel goed in het ontwerpen van mooie mannenmode dus dat maakte zijn show dubbel zo leuk

De collectie van Jeroen draagt de naam Tagore, geïnspireerd op Rabindranath Tagore. Een Bengaalse dichter, wijsgeer, toneelschrijver, romanschrijver en mysticus. Tagore heeft een grote kennis van zowel de Westerse als Indiase cultuur en deze harmonie zie je terug in de nieuwe collectie van Jeroen van Tuyl. Zijn collectie was aan de ene kant modern, strak en eenvoudig met veel glanzende materialen in zwart en grijs, maar we zagen ook veel etnische invloeden en speelse details. Het was een goede combi van mannelijk, sexy, draagbaar en vernieuwend. Gelukkig niet zo gay-isch als de meeste mannencollecties die we zagen tijdens de fashion weken in Parijs en Milaan.

De plooi stond centraal in Jeroen's collectie. Zo zagen we nette pantalons met plooien rondom de broekzakken, een bijna volledig geplooide trenchcoat en zelfs in simpele T-shirtjes waren plooien verwerkt. Zowel de plooien als een om de hals gedrapeerde cape waren geïnspireerd op de sari. Een traditioneel Indiaas kledingstuk. Ook zagen we traditioneel geplooide broeken die Dhoti's worden genoemd. Ze deden mij een beetje denken aan de welbekende broek van Disneyprins Aladin. Maar dan net iets anders…. Ook opvallend waren de wijde bandplooibroeken,  jasjes met iets omhoog staande schouders en gedrapeerde overslagblouses.

Ja, van mij mag Jeroen vaker showen in Amsterdam. Wat jij? Ook John de Greef ( Fashion director Elsevier Thema) schreef mooie woorden over Jeroen Van Tuyl:
"Hij toont al jaren in Parijs en laat daar zien dat hij een inventieve constructeur is met veel respect voor het klassieke kostuum.
Hij creëert geen hype, maar wel mannenkleding waarin veel mannen er voortreffelijk uitzien. Hij kruidde zijn mode met wat inspiratie uit India zonder daar een vreemd of kleurig ratjetoe van te maken. Van Tuyl bracht een T-shirt met een gedrapeerde voorkant dat geslaagd was, enkele zeer wijde kuitbroeken voor wie Gandhi wil spelen en vooral prachtige regenjassen die aantoonden dat je én klassiek én modieus tegelijk kunt zijn. Hoogste tijd dat een goede confectionair deze stille kracht onder de vleugels neemt".

 

 

N.B. Deze foto's zijn gemaakt tijdens zijn show in Parijs.

Lees ook:Amsterdam International Fashion Week in aantocht!
Lees ook:AIFW: Jonge ontwerper Claes Iversen steelt de show
Lees ook:Jeroen van Tuyl komt met dameskleding
Lees ook:AIFW: NON by Kim showde een collectie met potentie
Lees ook:AIFW: kleine impressie openingssoiree

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>