The pope wears Prada, of toch niet?

Paus Benedictus XVI schijnt een geweldig gevoel voor stijl te hebben. In 2007 werd hij zelfs door het Amerikaanse blad Esquire uitgeroepen tot best geklede man ter wereld.  (Hmm, ik ken hem alleen in zijn witte 'jurk', maar ik kom hem dan ook niet dagelijks tegen). Het verwonderde heel veel modekenners dan ook niet dat de paus schijnbaar rode Prada's droeg tijdens zijn tête-a-tête in met president George Bush in 2006. Long time ago zou je zeggen, maar in Vaticaanstad praten ze er nog steeds over.

 

Dat de duivel Prada daagt weten we zeker, maar of de paus ook een Prada-fanaat is was lange tijd onduidelijk. Het zal mij een zorg zijn of de paus zijn inkopen doet bij Prada of de Bristol maar voor velen schijnt dit toch nog steeds een gevoelig onderwerp te zijn. En om voor eens en voor altijd van dit hardnekkige gerucht af te zijn liet L'Osservatore Romano, het dagblad in Vaticaanstad, onlangs weten dat zijn rode instappers niet van het Italiaanse modehuis zijn. "Rood is de kleur die verwijst naar de liturgie en heeft niks met het oppervlakkige modelandschap van doen.' Zaak gesloten!

Eerder verscheen ook al een artikel in de Wall Street Journal waarin stond dat Paus Benedict XVI er een nieuwe groep bewonderaars bij heeft: Marketeers op zoek naar ‘pontifical product placements". Zijn moderne smaak vraagt schijnbaar om discussie…Lees hier wat Marketingfacts er over te vertellen heeft.

Lees ook:The devil wears Prada op de rode loper
Lees ook:De kracht van rode schoenen
Lees ook:Prinses Maxima gesluierd naar inauguratie Paus
Lees ook:Rode loper met rode mode door Den Haag
Lees ook:De opvolgers van de gouden slipjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>