AIFW: Hans Ubbink gaat back to Black

 

Gisteren was het weer de beurt aan modeontwerper Hans Ubbink. Thank god was er dit jaar vervoer geregeld want zijn shows worden altijd ergens in the middle of nowere gegeven :) Het thema van Hans' show was black again dus je raadt het al…veel zwart op de catwalk. Met een knipoog naar het avant-gardistische punk en New Wave tijdperk.

 

 

 

Hans Ubbink is een man van details. In bijna al zijn creaties zit wel ergens een onverwacht detail verwerkt, zo ook in de creaties die gisteren geshowd werden. Een zwarte strapless jurk die rondom de enkels opeens veranderde in een broek, een zwarte hoodie waarbij de mouwen niet benut werden zoals bedoeld, maar losjes achter op de rug hingen, speelse dubbele ritsen op het achterpand van een blazer en opvallende printjes aan de binnenkant van een kraag. Printjes kwamen overigens veel voor in de collectie van Hans. Van ruiten en strepen tot aan bloemen en grafische prints. Veelal gecombineerd met elkaar. Wat betreft de kleuren; veel heavy zwart maar ook , midnight blue, grijs en zilver metallic.

Toegegeven, de mannencollectie was sterker dan de vrouwencollectie. Voor de mannen zagen we veel oversized truien en blouses, gave trenchcoats en vooral veel geweldige slank gesneden pakken met een edgy twist. Hans' specialiteit! De mannen zagen er stuk voor stuk onwijs stylisch en tiptop uit. Internationale allure op de catwalk. De vrouwencollectie deed een beetje rommelig aan. Van wijde ‘mannen' pakken met hoge tallie tot aan broeken met laag hangend kruis en zo hier en daar een sophisticated jurkje. Er zaten een paar topstukken bij maar het all-over beeld was beduidend een stuk minder dan bij de heren.

Lees ook:AIFW: glamour en misdaad bij Hans Ubbink
Lees ook:AIFW Hans Ubbink: Rock meets Montmartre
Lees ook:Hans Ubbink lanceert schoenencollectie voor mannen: sHU.s
Lees ook:Hans Ubbink legt focus op internationale expansie mannencollecties
Lees ook:Kinderen Hans Ubbink lopen mee in modeshow

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>