AIFW Hans Ubbink: Rock meets Montmartre

Bij de shows van Hans Ubbink weet je van tevoren eigenlijk altijd al wat je kunt verwachten. De locatie verandert nooit ( nog steeds Verweggistan),  dezelfde modellen worden ieder seizoen weer geboekt en ook de collecties zijn nooit erg verassend maar wel altijd mooi. Dit keer ontwierp Hans kleding voor rocksterren ( ook een terugkerend thema)en levensgenieters. De zéér uitgebreide collectie was een mooie combinatie van comfortabele items in zachte pastellen, tropische bloemenprints en – kleuren en natuurlijk weer heel veel glamrock zwart.

 

Al leek het met de drukte in het begin nog wel mee te vallen, uiteindelijke zag het langs de catwalk zwart van de mensen, veelal staand. De belangstelling voor Hans lijkt met het jaar groter te worden. Net als de collectie overigens. Maar liefst 120 sets stuurde Ubbink de catwalk op! Gelukkig is een behoorlijk vlot tempo! Monique Collignon taferelen bleven daardoor uit…( tijdens haar ‘terugblikshow' een jaar geleden liepen mensen halverwege gewoon de zaal uit) Hans liet na afloop weten zich niet gerealiseerd te hebben dat hij zoveel stuks had gemaakt. Hoezo passie voor het vak?

De collectie was geïnspireerd op de sfeer van de Parijse kunstscène van eind 1900 met rokerige cafés in Montmartre  en op het typische Sixties Rock and Roll tijdperk. De live rockband naast de catwalk zorgde meteen voor de juiste sfeer.

De collectie was weer een typische Hans collectie. Mooie afwerking, verfijnde details, kleurrijke binnenvoeringen, sterke pasvormen en topkwaliteit stoffen zoals 100% zijde, wolblends, de fijnste katoenen en 100% micro-polyester.

De collectie bestond grotendeels uit zachte kleuren als geschilderde tonen wit, beige, ecru en zand. Deze werden gecombineerd met zwart en verschillende tonen blauw. En met name voor de vrouwen was er zo af en toe ook explosie van kleur op de catwalk. Prints waren wederom sterk aanwezig. Grote a-symmetrische blokken, verschillende streepcombinaties, sterren, tropische bloemen en zelfs catwalkfoto's op de binnenvoering van diverse trenchcoats. En tot slot was ook het portret van Jim Morrison te zien op de achterkant van blazers en t-shirts. Verder zagen we veel zakjurken, lange vesten, poloshirts, wijde overhemden, lange jurken, gebreide haltertops ( een beetje bohémien) en uiteraard slank gesneden pantalons en basic jeans met speelse riempjes en andere versieringen.

Aan het einde van de show vroeg Hans zijn gasten om een handtekeningen ( letterlijk, met je hand in de zwarte verf) achter te laten op een canvas doek. Zijn bedrijf gaat namelijk verhuizen naar Amsterdam-Noord en hij wil graag iets tastbaars meenemen. De busreisjes naar de show van Hans Ubbink ergens achter Schiphol zijn daarmee voorgoed voorbij…

Lees ook:Hans Ubbink lanceert schoenencollectie voor mannen: sHU.s
Lees ook:AIFW: Hans Ubbink gaat back to Black
Lees ook:Hans Ubbink viert tienjarig bestaan
Lees ook:Kinderen Hans Ubbink lopen mee in modeshow
Lees ook:Hans Ubbink vindt logo’s niet sexy

1 Reacties // Reageer

One thought on “AIFW Hans Ubbink: Rock meets Montmartre

  1. Jasmijn

    Goede show! Genoten van de muziek!
    De live rock band was LE MARQUIS uit Rotterdam. Check ook myspace!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>