McQueen doet de McQ in Londen

Goed nieuws vandaag. Niet alleen is het bloedjeheet buiten, maar er werd ook nog eens bekend gemaakt dat de britse ontwerper Alexander McQueen terugkeert naar de catwalks in Londen om zijn nieuwe lijn McQ te presenteren. Ik denk dat vele fashionista’s met mij hebben geglunderd na het lezen van het bericht op de site van de britse Vogue.

Wat ooooh, wat kijk ik uit naar de komst van de nieuwe lijn. De lijn wordt zowel voor vrouwen als mannen, en de ontwerper heeft al aangekondigd dat het weer verrassend gaat worden. Volgens mij wordt het lekker alternatief, want meneer laat zich inspireren door jawel, de cinema. Vooral roadmovies vindt ‘ie fantastisch. Ook muziek zoals rock en gothic zijn belangrijke inspiratiebronnen. Nu wisten we al dat ‘ie daar nog nooit vies van is geweest.

Maar we moeten vooral niet denken dat deze lijn een kopie is van zijn vorige collecties. Nee, het gaat anders worden. Streetculture is een van de sleutelbegrippen. Logo’s hoeven we ook niet te verwachten. McQueen heeft er geen zin in om heel Londen met McQ op de borst te zien rondlopen. Ook gaat hij geen McQ-parfum lanceren. Zijn doelgroep wil dat namelijk niet, verwacht hij. Die ruiken voornamelijk naar de pub en andere leuke dingen.

Hmmm. Ik mag dan wel niet naar een pub ruiken, maar ik ben wel benieuwd naar de lijn. Ik ben namelijk dol op zijn ontwerpen. Ik heb nog steeds een piratenblouse in de kast hangen die na al die tijd nog steeds tot mijn favorieten behoort. Trust me, ik wil graag een McQ doen. Nu alleen nog even geduld hebben tot de lancering.

Lees ook:Armani showt in Londen
Lees ook:Graeme Black wordt nieuwe ontwerper bij Hugo Boss
Lees ook:Hapje eten bij Jimmy Choo?
Lees ook:Christopher Kane vreest invloed bloggers
Lees ook:Meer halen, minder brengen bij de kledingbank

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>