Graeme Black wordt nieuwe ontwerper bij Hugo Boss

De Schotse ontwerper Graeme Black wordt creative consultant bij Hugo Boss. Heel toepasselijk voor de Black-lijn van het label.

Wie: De Schotse modeontwerper Graeme Black, die eerder door onder andere Ferragamo en Armani ontwierp, wordt creative consultant bij de damescollectie van Boss Black. Hij is al sinds de zomer van 2009 betrokken bij de reorganisatie van de chique lijn van Hugo Boss. Nu gaat hij zich dus ook op lange termijn bezighouden met het ontwerpproces van Boss Black.

Wat: Graeme Black gaat samenwerken met de directeur van Boss Black Women’s Wear. Daarnaast blijft de 42-jarige Schot zich bezighouden met zijn eigen lijn, die sinds 2005 bestaat.

Wanneer: De eerste creaties van Graeme Black voor Hugo Boss wordt in de winter van 2010 op de catwalks verwacht. Het gaat dan om de wintercollectie voor 2010 en 2011.

Waarom: Graeme Black, die in Londen woont, geldt als één van de grootste Britse ontwerpers van dit moment. De 42-jarige Schot staat bekend om zijn luxe stijl en conceptuele detailleringen. Hij showt in Londen en verkoopt zijn pret-a-porter onder andere via Neiman Marcus en Net-a-porter.com.

Weetje: In juni 2009 won Graeme Black een award voor Scottish designer of the year. Fashion.blog.nl voorspelde toen al dat de Schot wereldberoemd zou worden. Misschien is dat met zijn verhuizing naar Duitsland het geval?

Op de foto: Graeme Black

Lees ook:Wordt Graeme Black wereldberoemd?
Lees ook:Jason Wu nieuwe ontwerper Hugo Boss
Lees ook:Hugo Boss zoekt modellen voor modeshow
Lees ook:Hugo Boss brengt ons een vrouwelijk geurtje
Lees ook:Fashionable franjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>