Fietsbroeken helpen tegen dikke vrouwenkonten

Volgens ex-wielrenster Leontien van Moorsel is het tijdperk van wielervrouwen die met dikke konten op de fiets zitten absoluut voorbij. Met dank aan een uitgekiende fietsbroek.

Er komen steeds meer profwielrensters, die ook nog eens goed presteren. Dat maakte wielerunie KNWU onlangs bekend. De rensters zijn tegenwoordig net zo professioneel en afgetraind als mannen, aldus de belangenbehartiger van de Nederlandse wielersport.

Het beeld dat vrouwelijke wielrenners met veel te grote achterwerken op de fiets zitten, lijkt dus nauwelijks reëel. Toch is het een hardnekkig beeld.

Volgens voormalig elitewielrenster Leontien van Moorsel ligt de oplossing in het ontwerp van fietsbroeken. ‘Onze broekjes hebben met opzet geen brede witte banen, want daar krijg je nou een dikke kont van. Wij laten de benen mooi uitkomen’, zei ze onlangs in een interview met NRC over de kleding van het jonge wielerteam dat ze traint.

Volgens Van Moorsel is wielrennen wel degelijk een vrouwelijke sport, maar is het op de ultradunne fietszadels moeilijk om het optische effect van een dikke kont te doorbreken. De juiste fietsbroek, die volgens Leontien een vrolijke kleur rood heeft, kan dus wel helpen om dit typisch vrouwelijke dilemma tegen te gaan. En veel trainen waarschijnlijk…

Op de foto: Fietsshort uit de kledinglijn van Leontien van Moorsel

Lees ook:C&A viert 170-jarig bestaan met catwalkshow op Afsluitdijk
Lees ook:Beau Monde awards voor Sylvie, Yolanthe, Leontien en Nikkie
Lees ook:Kim Kardashians kont speelt hoofdrol in Nike reclame
Lees ook:Pimp je fiets!
Lees ook:Zie hier; de fiets van Chanel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>