Country classics zijn terug in modeland

Ook in Nederland kunnen we ons hullen in de warmte van het Engelse platteland. Heel letterlijk, want de Britse klassieke rijkledingstijl is helemaal hip. Schoenengek Cynthia Nieuwendijk van Get that shoe weet hoe je er op een trendy manier klassiek bij kunt lopen.

Deze winter gaan we naar het Engelse platteland. Denk aan aardetinten en warme, wollige materialen zoals kasjmier, leer, vilt, suède en wol. Tot de essentiële kledingstukken behoren de jodhpur (de wintervariant van de harembroek), dikke vesten, wollen mantels en capes, paardrij-jasjes, wollen rokken en koltruitjes in een fijne rib. Het draait dit najaar, ondanks de recessie, om comfort en luxe.

Het wollen tweedgilet doet in 2009 met veel aplomb zijn herintrede. Je draagt de klassieker van oudsher op een mooi zijden jurkje of op een wollen rok. Deze wollen rokken zijn allesbehalve saai als ze hem combineert met een zijden top – zo benadruk je het verschil in materialen en krijgt een outfit meer pit.

Jeans past tegenwoordig in elke trend en dus ook bij de huidige plattelandssfeer. Een jeans combineert perfect met een grote gebreide wollen cape of poncho. Ga op zoek naar een brede bruine riem en trek hem goed om je middel voor een fraai silhouet. De aardetonen flatteren gelukkig iedereen en maken de trend zo makkelijk te dragen.

Natuurlijk is het zicht op de schoenen uiterst belangrijk. Bij de nieuwe variant van de rijbroek, die van boven wijd is en taps toeloopt, zul je de schoenen meteen zien omdat de broek tot de enkel is. Maar een jeans rol je op zodat die hippe hoge veterschoenen goed te zien zijn.

Op de foto: kleding van Alexander McQueen, Ralph Lauren, Eddie Bauer en D&G en schoenen van Accessoire, D&G en Dr. Martens (tekst Cynthia Nieuwendijk)

Lees ook:Omarm de fluweeltrend met je schoenen
Lees ook:Trend: schoen met manchet.
Lees ook:Bikerbabe? Dan wel chique schoenen!
Lees ook:De zwart/wit trend
Lees ook:De laars die iedereen deze herfst in huis moet hebben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>