Omarm de fluweeltrend met je schoenen

Luxe materialen zijn – met dank aan de recessie – populairder dan ooit. En het fluweel, een van de luxe trends voor de winter, is opvallend eenvoudig in je garderobe te verwerken. Vooral als je kiest voor fluwelen schoenen, laat shoeacohic Cynthia Nieuwendijk zien.

In tijden van recessie zien we steeds weer opvallend veel luxueuze materialen. Deze winter zagen we op de catwalks naast bont (gelukkig nep) en pailletten op rokken, broeken en tops veel ook fluweel. Denk aan fluwelen broeken van Chloé, fluwelen jurkjes van Givenchy en Sonia Rykiel, en fluwelen blazers bij Alexander Wang.

Op schoenengebied komt de fluweeltrend onder andere terug in een koninklijk, rood fluwelen schoen met een prachtige ornamentele hak van Chanel. Louboutin presenteert een pump met een grote fluwelen corsage op de neus. En Salvatore Ferragamo heeft verwassen fluweel gebruikt voor zijn plateaupump.

Kortom, bijna alle grote designers hebben wel een fluwelen schoen in hun collectie. Van deze opkomende trend van luxe en pracht is niet iedereen gecharmeerd: fluweel wordt al snel met avondkleding geassocieerd. Maar in een paar schoenen is fluweel vrij eenvoudig als trend te omarmen. Het lady like gevoel dat dit seizoen een van de speerpunten van de modetrends is, is voor de avond gemakkelijk te vinden in een paar hakken (zeker ook sleehakken!).

Het allermooist voor overdag is natuurlijk een paar fluwelen laarzen! Fluweel kan prachtig worden geverfd en de laarzen hebben daardoor een rijke, diepe kleur. En je hoeft niet lang na te denken over de outfit erbij, want eigenlijk kan en mag alles. De laarzen zijn stoer bij een jeans, hip bij een gebreide tuniekjurk en stijlvol bij een little black dress.

Op de foto: Schoenen van fluweel van Alberta Ferretti, Miu Miu, Catarina, Ceremony en  Chloé (tekst Cynthia Nieuwendijk)

Lees ook:Kleur je outfit met schoenen
Lees ook:Show some hardware!
Lees ook:Trend: schoen met manchet.
Lees ook:De geruite jurk anno 2009
Lees ook:Schoenentrend: de bergschoen met sleehak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>