Out of Africa op je huid

In Afrika weten ze alles van zon, warmte en een gekleurde huid. Geen wonder dus dat ze er zulke goede badkleding maken.

Onder de merknaam Bantu (Senegalees voor poort) verschijnen opvallend vrolijk gekleurde bikini’s en badpakken op de markt. De modieuze strandkleding is afkomstig uit Afrikaanse steden zoals Casablanca en Dakar.

De prints op de Bantu swimwear – die beschikbaar is voor mannen en vrouwen – zijn gebaseerd op de traditionele wasdoek, die een belangrijke plaats inneemt in de Afrikaanse cultuur. Zo bevatten de stoffen motieven geïnspireerd op pauwenveren en bloemen. Toch hebben de piepkleine bikinibroekjes (voor haar) en lange shorts (voor hem) onmiskenbaar internationale allure.

Bantu wil met de productie van strandkleding een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid en leefomstandigheden van Afrikanen – maar zonder dat consumenten het gevoel hebben uit liefdadigheid een onmodieus product te moeten kopen. De kleding wordt volledig geproduceerd in Afrika en is onder andere verkrijgbaar via de Amerikaanse webshop Oak. Laat hier nu de zon maar komen!

Op de foto: Stoere bikini van Bantu

Lees ook:Het is Fashion Week in Afrika!
Lees ook:Gedoe rond productie kledinglijn Bono
Lees ook:Lalesso en Mia winnen innovatieprijs
Lees ook:Victoria Beckham ontwerpt met hele gezin T-shirts voor goede doel
Lees ook:Marije de Haan wint Lichting 2010 – Amsterdam Fashion Week

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>