Marije de Haan wint Lichting 2010 – Amsterdam Fashion Week

Van alle mode-studenten die dit jaar in Nederlanf afstudeerden is Marije de Haan de meestbelovende. Ze werd uitgekozen uit alle veertien studenten die vandaag hun afstudeercollectie showden en won vanavond de modeprijs Lichting 2010. Haar mannenmode collectie genaamd ‘Flatliners’ werd door de internationale jury van Lichting 2010 verkozen tot de allerbeste. Marije wint daarmee een geldprijs van 10.000 euro en mag tijdens de New York fashion week een bijdrage leveren aan de show van G-star.

‘Ik kan het nog nauwlijks bevatten’, zegt Marije. ‘Ik had eerlijk gezegd verwacht dat andere studenten veel meer kans maakten. Ik ben echt overdonderd en kan niet wachten tot ik mijn ouders in Friesland kan bellen, ze zullen zo trots zijn. Ik ga de 10.000 euro absoluut besteden aan nieuw werk. Wellicht breid ik deze collectie wel uit, want ik heb het gevoel dat er nog veel meer uit te halen is. Vanavond ga ik eerst een goed feestje vieren’, aldus Nederlands nieuwste ontwerptalent.

Foto’s: Peter Stigter

De collectie van Marije de Haan

Lees ook:Yvonne Kwok wint G-star Lichting 2012 prijs
Lees ook:ARTEZ studenten tonen afstudeercollecties van hoog niveau
Lees ook:Lichting 2014 ondersteund door V&D
Lees ook:Amsterdam Fashion Week juli 2012: het programma
Lees ook:Amsterdam Fashion Week heeft nieuwe eigenaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>