Modebeeld jaren 80 beheerst trend zomer

De Fashion Week in Parijs vloog voorbij. De catwalkshows worden vandaag alweer afgesloten met Louis Vuitton. Na de collecties die we eerder al zagen in Milaan en Londen, was het nu ook geen verrassing meer voor mij. De jaren 80 herleven.

In de jaren 80 was het vooral de schoudervulling van Thierry Mugler die het modebeeld beheerste. En komende zomer komt deze schoudervulling weer terug. Zo gebruikten Viktor & Rolf, Vivienne Westwood en Givenchy ze als vast onderdeel bij capes, blouses en jurken.

Ook de zogeheten uienlook zagen we terug op de catwalk. Een modetrend waarbij 4 of 5 lagen kleding over elkaar heen werd gedragen.

Bij de Belgische ontwerpen Dries van Nooten zagen we veel simpele lichte jurkjes die een tikkeltje oversized waren. Een silhouet van Volume. Een van de belangrijkste zomertrends. Net als het gebruik van lichte stoffen. Lycra’s, voeringstoffen als hoofdstof, satijn en microfibers waren in alle collecties te zien.

Maar er was er meer te zien dan alleen de nieuwe zomermode. Het stikte de afgelopen week in Parijs van de Celebs. Zelfs Janet Jackson had een paar daagjes Parijs geboekt. Al moest ze wel genoegen nemen met een staanplaats bij Dior. En ook pijnlijke momenten waren deze week niet te missen. Zo ging ontwerper Yves Saint Laurent flink onderuit voor zijn hotel en bij de Show van Vivienne Westwood ging maar liefst vier keer een model door haar enkels. Ook niet heel erg vreemd als je zag op welke schoenen ze liepen. Torenhoge Platformschoenen. En begin er maar vast aan te wennen, want dit is op schoenengebied echt de Must-Have.

Mijn grote favorieten deze week waren toch echt Vivienne Westwood en Valentino.

Vivienne maakte er weer een groot kledingspektakel van. Haar collectie is zo divers en over de top. Eigenlijk kan alles bij haar. Pofbroeken, oversized jurken, en stof beschilderd met kindertekeningen. Deze stof zagen we door de gehele collectie terug in jurken, sjaals, capes en zelfs laarzen.

Voor een perfect zomerjurkje moet je dit jaar bij Valentino zijn. Die man weet precies wat een vrouw nodig heeft! Zijn jurkjes zijn bescheiden, elegant, vrouwelijk en ontzettend sexy. Ik ben echt smoorverliefd op zijn nieuwe collectie.

Lees ook:Vivienne Westwood geeft voorproefje samenwerking Lee
Lees ook:Milan Fashion Week: backstage bij Vivienne Westwood
Lees ook:Vivienne Westwood strijdt tegen klimaatverandering
Lees ook:Vivienne Westwood (71) in hotpants op catwalk
Lees ook:Het gaat weer goed met Percy

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Modebeeld jaren 80 beheerst trend zomer

  1. Mylène

    ‘En komende zomer komt deze schoudervulling weer terug.’

    Hèhè, dat duurde lang. Ik had afgelopen maand een supermooi, donkerblauwe jasje met schoudervullingen in de kast van mijn moeder gevonden. Ik vond hem zo mooi dat ik meteen besloot hem als jasje te dragen, maar iedereen keek toen zo raar op straat ;p. Maar dat weerhoud mij niet om hem nog steeds te dragen :D

    ps. En hij staat zoo mooi; als je een beetje krom staat, zie je door die schoudervullingen het niet eens ;)

      /   Reply  / 
  2. Marieke

    Ideaal is dat he, als moeders kleding bewaren! 100% zeker dat het ooit weer eens op de catwalk verschijnt…Helaas heeft mijn moeder alles weggegooid…

      /   Reply  / 
  3. izzy

    jaren ’80 rule! ik hou er van! eindelijk is het weer in de mode, maar ik las dat grote zaken als H&M er niet veel mee doen.. bagger.. hopen dat het toch doorzet he!

      /   Reply  / 
  4. Marieke

    De H&M richt zich dit jaar vooral op pastels en casual romantische items. Ook leuk, maar wel heel erg eentonig als ik de catalogus doorblader.

      /   Reply  / 
    1. sandy

      Nice Dress

        /   Reply  / 
  5. lotte

    hoi goe kan ikook op de catwalk komen!????

      /   Reply  / 
  6. jps

    helemaal mee eens!

      /   Reply  / 
  7. anna

    Hallo,

    ik hou met een vriendin over de mode van jaren 80, zou iemand daar nog wat informatie over kunnen geven? op internet vind ik niet zo veel…
    alvast bedankt!

      /   Reply  / 
  8. anna

    een presentatie

      /   Reply  / 
  9. Kim

    Heey
    jaa ik wil ook graag wat weten over de trends uit de 80′s of de 90′s!
    Wantt ik moet voor een feest in de 80/90′s style maar op internet vind ik niets??!!
    Graagg zoo snel mogelijk antwoord:D
    Alvast bedankt,
    kiim

      /   Reply  / 
  10. W.A.Martis

    Wat mij betreft kun je dan net zo goed in je blote kont gaan lopen.
    Het verschil is maar klein en het is een stuk goedkoper

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>