Vivienne Westwood strijdt tegen klimaatverandering

vivienne westwood2Vivienne Westwood bracht deze maand een T-shirt op de markt om het klimaat te redden. De verkoop van de limited edition T-shirts moet er namelijk voor gaan zorgen dat het regenwoud behouden blijft.

Westwood ging voor de shirtjes een samenwerking aan met Anvil Knitwear, een bedrijf dat zich veel bezighoudt met duurzaamheid. Behalve dat de opbrengst van de T-shirts naar het goede doel gaat, kunnen deze zelf ook duurzaam genoemd worden. Ze zijn gemaakt van katoen en gerecycled polyester en bedrukt met milieuvriendelijke inkt.

De Britse ontwerpster zette zich al eerder in voor een beter klimaat. Tijdens de lente/zomer 2010 modeshow, afgelopen najaar, was haar boodschap (Act Fast! Slow Down! Stop Climate Change!) overal te zien. De zitplaatsen van de bezoekers waren voorzien van de eco-slogans en ook op de kleding, die de modellen droegen, waren boodschappen te lezen, die opriepen tot actie tegen de opwarming van de aarde.

Over Vivienne Westwood werd onlangs overigens ook bekend gemaakt dat ze haar eigen behang heeft ontworpen. Op het behang zien we printjes en patronen die eerder in de collecties van Westwood te zien waren. Of het ontwerpen van het behang ook in het teken staat van het klimaat, lijkt vooralsnog niet het geval. Klik hier om de Westwood-behangetjes te bekijken.

Lees ook:Milan Fashion Week: backstage bij Vivienne Westwood
Lees ook:Vivienne Westwood geeft voorproefje samenwerking Lee
Lees ook:Vivienne Westwood (71) in hotpants op catwalk
Lees ook:Modebeeld jaren 80 beheerst trend zomer
Lees ook:Vivienne Westwood straalt in eigen wintercampagne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>