Grijze zomerse muizen in 2007

Neerland’s bekendste stijlgoeroe Lidewij Edelkoort voorspelde het volgens www.retailnews.nl al op een trendseminar en ook de Telegraaf schreef het vandaag: we gaan doffe kleuren dragen volgend zomer. Reden? De economie trekt weer aan en dan schijnen we geen felle kleuren aantrekken om ons een beetje vrolijk te voelen. Jaha, hebben we eindelijk weer banen en geld, is het weer grijs wat de klok slaat.

Vooral grijs gaat populair worden, zegt Li. Nou heeft die vrouw het heel vaak bij het rechte eind. Dus ik ben eigenlijk geneigd haar op d;r woord te vertrouwen.

Alleen heel blij werd ik er niet van. Zeker niet toen ik las dat ‘jezelf inpakken’ ook de trend wordt. Zo weinig mogelijk bloot, juist veel kleding die je eigenlijk in dezelfde stoffen moet dragen.

Ook de details kunnen we vergeten. We moeten het vooral hebben van de vorm van de kleding. Vooral de stijl van de Griekse gedrapeerde gewaden wordt ‘t helemaal.

Natuurlijk had Li het ook over de onvermijdelijke ecologische trend. We dragen veel leer, bont, en suede. En natuurlijke prints en patronen van -hou je vast- menselijke organen komen in. En het zou ook zomaar kunnen dat je volgend jaar bloesjes tegen komt met daarop kleuren van urine, snot of sperma. Want dat imiteert zo goed de kleuren van onze huid.

Het staat er echt. Ik zie die imitatie ook niet echt. Maar ik acht ons met zijn allen weer gek genoeg om dit volgend jaar om deze tijd volstrekt normaal te vinden.

Geloof je dat niet? Je kunt nog altijd je toevlucht nemen tot mogelijke trends als religie of folklore. Goddank blijven zilver, brons en goud ook nog wel een tijdje. En wat dachten jullie van ‘robotachtige’ materialen als rubber?

Even slikken, even wennen en dan komt het wie weet wel goed. Ik hoop alleen echt dat roze nog wel mag blijven volgend jaar zomer.

Lees ook:Mannenmode: wat dragen we volgend jaar?
Lees ook:Nieuwe trend: de harembroek voor mannen
Lees ook:See by Chloe schoenen voor een prikkie!
Lees ook:Dé modekleuren voor zomer 2013
Lees ook:Kledingkast

1 Reacties // Reageer

One thought on “Grijze zomerse muizen in 2007

  1. Renaat

    Ik hou mijn hart vast! Ik hou zo niet van grijs (uitzonderingen daar gelaten) en de ecologische trend ook niet mijn ding. Bovendien vind ik dat roze ook best dicht bij de huidskleur komt (ik denk nu aan roze billetjes). Gelukkig moeten we eerst nog deze zomer door en dan zien we wel, toch?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>