Kledingkast

Dit is de periode waarin het ongeveer altijd gebeurt. De zomerkleding wordt uit luchtdichte tassen gehaald en in de kast gelegd. Maar omdat het af en toe nog wat frisjes is, laten we die winterkleding nog maar even liggen. Want wat moeten we er eigenlijk mee?

Toevallig stond ik gistermiddag zelf radeloos voor mijn lege kast nadat ik al mijn kleren op het bed had gegooid. Wat kan in de Amnesty-bak, wat moet bewaard worden voor volgend jaar? Wat kan ik deze zomer weer aan uit al de zakken zomergoed, en hoe moet ik het dragen? En: hoe pak ik dit aan?

De oplossing stond in Celebrity. Het is misschien een open deur, maar mensen als ik hebben daar soms gewoon een handje bij nodig. Het best kun je beginnen met uitzoeken wat nog in de mode is. Als je heel eerlijk bent tegen jezelf weet je dat door alles wat je niet of nauwelijks aan hebt gehad deze winter op een stapel te leggen. Grote kans dat ook volgende winter die kleren niet meer aan bod komen. En zeker in mijn geval is deze eerlijkheid het moeilijkst. Gouden tip: vraag een enigszins modebewuste vriend(in) om hulp.

Daarna bekijk je wat er gerepareerd moet worden voordat het wordt opgeborgen. Altijd fijn als je volgende winter niets meer hoeft te doen aan je winterkleding en het direct op de eerste koude herfstdag weer aankunt trekken.

En de gerepareerde winterkleding die mag blijven kan worden opgeborgen. Truien en shirts lubberen minder uit als je ze oprolt. Goed om te weten voor het geval dat de trend volgende winter niet over-sized is!

Lees ook:De ouderwetse Broekophouder
Lees ook:Kledingkast ruimers
Lees ook:AIFW column: frustratie en liefde gaan hand in hand
Lees ook:Column: Hippe mode en happy sheep
Lees ook:Over-knee laarzen: ja of nee?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>