ILJA showde SS16 couture collectie tijdens Paris Haute Couture Week

unnamed-1Het was het tweede seizoen dat ILJA als “member invitee” op de officiële kalender prijkte van het Chambre Syndicale de la Haute Couture, en het vierde opeenvolgende seizoen dat ILJA haar couture collectie in Parijs showde. Het défilée in het Palais Vivienne van ILJA’s SS16 couture collectie ‘ASSIMILA’ was een ode aan eigentijdse vrouwelijkheid.

Woensdag 27 januari showde ILJA haar SS16 couture collectie ‘ASSIMILA’ in het Palais Vivienne op 36, Rue Vivienne in Parijs. In het schitterende en indrukwekkende paleis met zijn rijke barokstijl had ILJA een strakke en minimalistische set-up. Deze pure en ‘no-nonsense’ juxtapositie symboliseert ILJA’s visie om op een discrete manier een nieuwe meer eigentijdse esthetiek te introduceren binnen een klassiek instituut.

De collectie liet een meer vrouwelijke kant zien van haar kenmerkende stijl; sculpturale ambachtelijke couture met een moderne nonchalante attitude, maar nu met zachtere vormen, texturen en kleuren. Het thema van de collectie, ‘ASSIMILA’ – van assimilatie -, geïnspireerd op de huid, gaat over het constant aanpassen aan verandering en het reageren op en absorberen van nieuwe elementen. Speciale lichteffecten tijdens de presentatie – een samenwerking met Marina Toeters van by-wire.net – creëerden levende kleuren op meerdere modellen, vergelijkbaar met biologische processen waarbij kleurverandering optreedt in reactie op bepaalde emoties.

ILJA’s modellencast onderstreept haar missie om een meer eigentijdse ‘urban cool’ uit te dragen die zij ‘new pretty’ heeft gedoopt. Multi-etnisch en altijd een beetje vreemd, deze modellen vertegenwoordigen een generatie sterke en evenwichtige vrouwen die hun eigen persoonlijkheid en schoonheid vieren.

Lees ook:ILJA PRESENTEERT COUTURE COLLECTIE SS16 ‘ASSIMILA’
Lees ook:ILJA SHOWT TIJDENS HAUTE COUTURE WEEK IN PARIJS
Lees ook:Lady Gaga draagt ontwerp Nederlandse designer ILJA
Lees ook:AIFW After-Party: Ilja Visser
Lees ook:H&M lanceert Studio collectie in maandlandschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>