River Island SS16 Womenswear Collection

unnamed Voor spring/summer 2016 creëert River Island een nieuwe en spannende collectie waarin de huidige trends een frisse en unieke River Island twist krijgen. Streepjes en bloemenprints staan centraal en gewaagde kleuren worden gecombineerd met aarde-, neutrale en donkere tinten.

Carmen
De Carmen collectie is zwoel, gedurfd en exotisch dankzij de latino invloeden die we hierin terugzien. Moderne trends worden gecombineerd met invloeden uit de Spaanse flamenco wat resulteert in verleidelijke stijlen. Jurkjes krijgen een sexy touch met gaas en kant, terwijl schouder accenten overheersen. Zo zien we off-shoulder, cold-shoulder en one-shoulder items die worden gecombineerd met romantische ruches en franjes om zo het echte Spaanse gevoel naar voren te laten komen. Het eenvoudige zwart-wit kleurenpalet wordt geïnjecteerd met roodtinten en accenten van okergeel, fuchsia en hot pink. Kant, borduursels en laser cutting voegen textuur en elegantie toe terwijl strepen en bloemenprints zorgen voor fun en jeugdigheid.

Le Chic
Le Chic omarmt de ontspannen en relaxte elegantie van utility dressing. Eenvoudige shirt dresses en jassen in salie kleur krijgen een moderne safari vibe door details van ritsen en zakken. Kleuren die kenmerkend zijn voor de zonsondergang zoals geel, oranje en brons brengen de donkere kleuren als kaki en zwart tot leven. Een vleugje modern ethnic wordt afgewisseld met exotische Afrikaanse prints en koelere tinten om zo een lichtere en frissere kant te laten zien.
Etienne Eclectic

Etienne Eclectic is een herinnering aan de jaren 70. Binnen deze lijn worden tabak bruin, onyx en salie gecombineerd met een samensmelting van bloemenprints en patchwork. Zware beaded slip dresses worden gedragen met metallic bomber jassen voor een tough girl feel, terwijl studs en metalen details een hard randje aan de meer eenvoudige items geven. Franjes, peasant blouses en borduursels zorgen voor een casual look voor overdag en suède wordt gezien als een van de belangrijkste stoffen binnen de collectie.

Etienne Blue
Etienne Blue mengt ongebruikelijke kleurencombinaties; harde kleuren tegenover zachte kleuren en opvallende blauwtinten met oranjetinten. Denim shirts, rokken en jurken komen samen met pretty girl ruches en kant, voor een kleine verwijzing naar de jaren 70.

Spa Sea
Strepen in alle soorten en maten, domineren de Spa Sea collectie. Deze trend blijft weg van de traditionele nautische streep en is fris en eclectisch. Wit en blauw vormen de basiskleuren. Accenten van geel en emerald groen brengen verfrissing en sturen de trend hiermee uit de richting van de gebruikelijke marine tinten.

unnamed 2

Lees ook:River Island AW15 Kidswear & mini range
Lees ook:Fashion.blog loves de wintercollectie van Primark
Lees ook:River island FW14 Women Collection
Lees ook:river island kidswear & mini range
Lees ook:De zomercollectie van IKKS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>