JEAN-CHARLES DE CASTELBAJAC PARIS X PETIT BATEAU: nu verkrijgbaar

unnamedDe Franse ontwerper Jean-Charles de Castelbajac zorgt voor opschudding met zijn speelse, kleurrijke versies van iconische Petit Bateau items. De gewaagde en vrolijke collectie is vanaf vandaag verkrijgbaar in alle Petit Bateau winkels en online.

Deze koning van de poëtische herinterpretaties is een kunstenaar wiens stijl en passie voor kleur constant verandert. Zijn eigen draai geven aan de collectie van Petit Bateau met nautische thema’s was een leuk avontuur, en zijn talent heeft de iconische items een geheel nieuwe betekenis gegeven. Zo wordt de klassieke regenjas een poncho waarvan de capuchon een hoedje is geworden en krijgt de traditionele Marinière een “pop” make-over met fel gele en rode schoudervullingen. Daarnaast zal een verzameling van kleurrijke portretten van een zeeman te zien zijn op katoenen rompertjes, T-shirts en sweaters. Opvallende kleuren zoals blauw, rood en geel zorgen voor contrast en geven de collectie een opvallende uitstraling. Met dank aan de visie van Jean-Charles de Castelbajac krijgt de wereld van Petit Bateau een geheel nieuwe stijl en poëtische betekenis; deze prachtige samenwerking tussen één van de grootste namen van de Franse mode-industrie en het klassieke merk uit Troyes heeft dan ook geresulteerd in een onderscheidende collectie met veel Franse charme!

Over Jean-Charles de Castelbajac Paris
De constant veranderende en veelzijdige ontwerper Jean-Charles de Castelbajac is al 40 jaar een pionier op het gebied van innovatie. Hij was een leider bij het hervormen van kunst, door het te integreren in een ontzettend onconventionele vrouwelijke garderobe. Als zogenaamde avant-garde beeldenstormer heeft hij wereldwijde erkenning gekregen met een jas die hij maakte van een deken van zijn voormalige kostschool. Al snel werd hij bekroond tot “koning van het abnormale”. Ontmoetingen met Keith Haring en Jean-Michel Basquiat droegen ook bij aan zijn poëtische pop stijl.

De onvermoeibare visionair, ontwerper en artiest kwam wederom als modeontwerper in de schijnwerpers te staan in de jaren ’00. Vasthoudend aan moderniteit claimde Jean-Charles de Castelbajac recentelijk dat mode zijn “nieuwe passie” is, en dat zijn creaties bedoeld zijn om “Happy Culture” te verspreiden.

Lees ook:JEAN-CHARLES DE CASTELBAJAC PARIS X PETIT BATEAU
Lees ook:PETIT BATEAU PORTS OF CALL
Lees ook:Petit Bateau AW15
Lees ook:PETIT BATEAU X KENTA MATSUSHIGE
Lees ook:7 dagen feest in nieuwe Petit Bateau winkel op de van Baerlestraat in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>